ne 7.5.2023
JUN

Béčko v dlouhém oslabení padlo s Uničovem

Přímý duel o třetí místo úspěchem barev Baníku neskončil. Juniorka v nedělním dopoledni na Bazalech ve druhé půli neodolala početní převaze Hanáků a podlehla Uničovu 1:3.

Baník rozehrál utkání s rozjetým soupeřem dobře. Ve 24. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Říha, gólman Uvízl míč neudržel v rukou a ostravský stoper svůj pokus pohotově dorazil do sítě.

Těsně před poločasem však uvnitř šestnáctky zatáhl v šanci Holaň hostujícího hráče, dostal červenou kartu a Uničov penaltu, z níž Ambrozek vyrovnal.

Domácí tak celý druhý poločas museli Hanákům vzdorovat v desíti. I když měl Uničov územní převahu, Baník ho do žádné šance nepustil. Zkušený soupeř si však na svou příležitost počkal. V 82. minutě centr na zadní tyč vrátil hostující hráč hlavou na malé vápno a dobíhající Vichta z voleje překonal Hrubého. Pak se ještě po standardní situaci hlavičkou k tyči trefil Komenda a pojistil vítězství Uničova.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Zápas ovlivnila v náš neprospěch poslední minuta prvního poločasu. Udělali jsme chybu v defenzívě, za kterou jsme dvakrát pykali. Jednak vyrovnávací brankou a následně červenou kartou. To nám narušilo plán do další hry, museli jsme reagovat změnou rozestavění i hráčů. I tak jsme věřili, že to můžeme zvládnout poctivou defenzivou a rychlým přechodem. Soupeře jsme do šancí nepouštěli, sami jsme tam měli tři přečíslení, která jsme nedotáhli. Pak přišla opět chyba vzadu, nepokrytý jediný hráč ve vápně a Uničov se dostal do vedení, které v závěru pojistil třetím gólem."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90300

Informace o utkání

7.
neděle
května
Baník B VS Uničov
MSFL

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 24. Říha – 45.+2 Ambrozek (pen.), 82. Vichta, 88. Komenda. Rozhodčí: Marek – Bělák, Šimoník. ŽK: Sanneh, Temel - Koutný. ČK: 45. Holaň.
Diváci: 220

Sestavy

Baník B

Hrubý - Sanneh, Říha, Stoklásek, Zálešák (83. Krupička) - P. Jaroň (75. Látal), Holaň, Drozd (46. Temel), Provazník (46. Elekana), Chukwudi (64. M. Jaroň) - Smékal

Uničov

Uvízl – Diblík (46. Saňák), David, Svoboda (76. Javůrek), Ambrozek (89. Coufal), Vichta, Komenda, Vybíral, Sečkář (76. Hausknecht), Krč (88. Kamas), Koutný.
30
Jiří
Letáček
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács