so 13.5.2023
JUN

Juniorka v Uherském Brodě remizovala

Bezgólovou plichtou skončil sobotní zápas třetiligové rezervy v Uherském Brodě. Brankář Baníku Josef Struhař ve 27. minutě zneškodnil pokutový kop.

Domácí, prahnoucí po existenčně cenných bodech, začali nebojácně a už v páté minutě musel debutant v bráně juniorky Struhař zmařit nebezpečný a gólový volej jednoho z domácích hráčů. Baník odpověděl po dvaceti minutách ranou Provazníka, ale pak měli jedinečnou možnost otevřít skóre domácí. Gólman Struhař v 27. minutě po nedorozumění v obraně v pokutovém území fauloval pronikajícího Michalce, jemuž ale vzápětí chytil nařízenou penaltu.

Baníkovci si v dalším průběhu dokázali vytvořit nemálo příležitostí, bez osmnáctigólového kanonýra Smékala jako by ale postrádali přesnost a větší jistotu v zakončení. V nastavení první půle měl po uherskobrodské chybě v defenzívě velkou možnost Provazník, jehož vychytal Nemrava, následně do sítě neprošl dorážka Zálešáka a Elekana z další dorážky přestřelil.

Čtvrthodinu před koncem musel předvést další dva výborné zákroky Struhař po zakončeních z malého vápna. Hosté záhy kontrovali Zálešákem, ani jeho pokus do sítě neprošel. V poslední minutě pak ještě z levé strany ostře pálil Halda, také jeho ránu Nemrava kryl.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Dnes dostali šanci v zápase další dorostenci. To je však jedno z mála pozitiv dnešního zápasu. Druhým je, že jsme udrželi venku potřetí v řadě čisté konto. A poslední je fakt, že se kluci vydali ze všech sil, v tom jim nemám co vytknout. Tím bohužel ten výčet končí. Herně to nebylo úplně ono, s hrou ve finální fázi a s výsledkem jsme hrubě nespokojeni. Měli jsme dost situací na to, abychom tam alespoň jednu dohráli až do finále. Dvakrát tyčka, vyražené míče a ač se dohrávání těchto situací v tréninku věnujeme, nebyl tam ten gólový zabiják, jako je u nás Smékal. A to jsme ještě přežili penaltu domácích, kterou Pepa Struhař vyrazil, i další ošemetné situace po nákopech domácích do vápna. Suma sumárum, je to škoda, tihle mladí kluci se musí učit vyhrávat, i když vypadnou ze sestavy důležití hráči.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Josef Struhař90010

Informace o utkání

13.
sobota
května
Uherský Brod VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas:
Rozhodčí: Drozdy – Tomanec, Svoboda. ŽK: Struhař, Zálešák, M. Jaroň, Říha, Chukwudi.
Diváci: 205

Sestavy

Uherský Brod

Nemrava – Švrček, Leskovjan, Lorenc, Nevařil - M. Michalec, Venený, Obdržálek, Mančík (68. Straňák) - J. Michalec, Valenta (60. Strachoň)

Baník B

Struhař - Krupička (68. Halda), Měkota, Říha, Zálešák - Látal (60. Chukwudi), Drozd, Elekana, Stoklásek, M. Jaroň - Provazník (70. Temel)
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula