so 29.4.2023
JUN

Béčko ve Stovkách nezaváhalo

Obtížné derby ve Stovkách zvládla juniorka Baníku na výtečnou. Domácí Frýdek-Místek v sobotu porazila přesvědčivým způsobem 3:0 a zůstává tak ve hře o první místo. V dalším kole baníkovce čeká čtvrtý, rozjetý Uničov, který vyhrál osmkrát po sobě.

Baník byl od počátku utkání aktivní a pomohl tomu i vedoucí gól, který přišel už v jedenácté minutě. Chukwudi z pravé strany vnikl do vápna, levačkou vypálil a domácí Obuch jeho střelu fatálně tečoval přes vlastního gólmana do sítě.

Mladý Nigerijec měl další branku na noze ve 23. minutě, přibližně z penaltového bodu se z otočky prudce opřel do balonu, který však skončil mimo tři tyče.

Pak měli šanci i domácí a také v tom sehrál roli odražený balon, ale Janjuš z malého vápna rovněž mířil vedle.

Hosté dokázali jednoduše překonávat střed hřiště kombinací i dlouhými míči, ve finální fázi je však brzdila nepřesnost. V 52. minutě Chukwudi vypíchl balon Massaniecovi, ale s Gergelou obstřelil těsně i tyčku. V 69. minutě ale Baník opět uplatnil dobrý presink, Elekana na půlící čáře obral o míč jednoho z domácích a přes Provazníka se balon dostal na levou stranu do sprintu Marku Jaroňovi, který po zemi překonal gólmana podruhé.

Skoro jako přes kopírák byla i situace ze 75. minuty, jenže tentokrát Jaroň z totožného místa Gergelu neprostřelil. Pak měl ale kouč Milan Chalupa šťastnou ruku při střídání, svěží Látal donutil před vápnem k další chybě Massaniece, sebral mu míč a sám před Gergelou zaznamenal umístěnou střelou třetí gól.

Druhý gól už mu nebyl souzen, chvíli poté totiž trefil jen tyčku frýdecko-místecké brány.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Zasloužené vítězství. Pomohli jsme si poměrně brzkým gólem, pak jsme zvládli dvě ošemetné situace a následně jsme šli jednoznačně za vítězstvím. Měli jsme mnoho dalších gólových situací, vítězství mohlo a mělo být vyšší. Střídání kluků z áčka bylo plánované po dohodě s trenérem A-týmu. Gratulace klukům do šatny, měli jsme tam nějaké premiéry - Miki Kubný premiéra v MSFL a hned s nulou, Patrik Halda premiérově v základu a Denis Látal první gól. Paráda.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný127000

Informace o utkání

29.
sobota
dubna
Frýdek-Místek VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 11. Chukwudi, 69. M. Jaroň, 82. Látal. Rozhodčí: Šimoník – Mankovecký, Dudek. ŽK: Blejchař, Massaniec - Zálešák, Krupička.
Diváci: 381

Sestavy

Frýdek-Místek

Gergela - Velner, Blejchař, Massaniec, Nevřela (81. Kostka) - Obuch, Hykel (67. Konečný) - Janjuš, Rubý, Barkov (52. Martiník) - Střelec.

Baník B

Kubný - Zálešák (87. Měkota), Říha, Svozil (62. Elekana), Halda (46. Krupička) - Chukwudi (80. Látal), Holaň, Stoklásek, Drozd, M. Jaroň - Smékal (46. Provazník).
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný