ne 20.11.2022
JUN

Béčko ukončilo podzim vítězstvím

Debakl v Hodoníně napravilo béčko v závěrečném podzimním kole MSFL vítězstvím nad Znojmem. Zásluhou tří branek ve druhém poločase otočilo skóre z 0:1 a přezimuje tak čtvrté s nevelkou ztrátou na špici tabulky.

Baník si na hřišti poměrně záhy vynutil územní převahu, ale vyjma nastřeleného břevna z toho nic nevytěžil. Hosté se naopak po půlhodině strávené v defenzívě vydali v 34 .minutě po levé straně do protiútoku a Goncalves zůstal uvnitř ostravského vápna trestuhodně osamocen - 0:1.

Domácí si na začátku druhé půle z nesnází pomohli standardní situací: po rohu zůstal na malém vápně nehlídaný Smékal a hlavičkou pokořil Chmiela.

Baníkovci pak do soupeře bušili a dvanáct minut před koncem se jim povedlo skóre otočit po rychlé akci středem hřiště a uvolněním Chukwudiho, který zblízka prostřelil Chmiela.

Hosté začali daleko více útočit a odkrývat obranu, což ale soupeř z několika slibných situací gólově nevyužil. Kuriózním způsobem to dokázal až v 89. minutě Barkov, jehož první jasnou gólovku Chmiel zmařil, ale doražený a už mnohem méně razantní míč se znojemskému brankáři po odrazu od země překulil kdesi mezi hlavou a ramenem do sítě.

Rozhodnuto ale nebylo. Znojmo hned v první ze sedmi nastavovaných minut snížilo zblízka Lukčovou hlavičkou a pak v infarktovém závěru sahalo i po vyrovnání. Na roh se vydal do domácí šestnáctky i exostravský brankář Chmiel a byl to právě on, kdo zdařile a prudce hlavičkoval asi z deseti metrů, ale na brankové čáře balon vyrazil Hrubý.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: "Těžký zápas. Věděli jsme, že tomu tak bude. Znojmo je dlouhodobě týmem, proti kterému se nám nedaří, navíc obrovská motivace našich odchovanců v dresu soupeře. Výborných 35 minut, bohužel nepodpořených gólově a po chybě v rozehrávce soupeř z ničeho vedl. Nám se po změně stran podařilo srovnat a byli jsme spokojeni i s hrou v poli. Situaci nám zkomplikovalo vynucené střídání, kdy museli opustit hřiště Holaň a Měkota s tržnými ranami. Poté nám chvilku trvalo, než si to sedlo a opět jsme se nastartovali. Nakonec rozhodli střídající hráči. Co mě velmi mrzí je zbytečná komplikace v závěru utkání. Jednak jsme z přečíslení měli ještě skóre navýšit, pak jsme podcenili situaci ve vápně a ve třech neubránili nákop na jejich jednoho hráče a v nastaveném čase pak museli ubojovat vítězství po rohu Znojma. Ale možná o to je vítězství cennější a určitě zaslouženě."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90200

Informace o utkání

20.
neděle
listopadu
Baník B VS Znojmo
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 51. Smékal, 77. Chukwudi, 89. Barkov - 34. Goncalves, 90.+1 Lukčo. Rozhodčí: Tomanec – Šimoník, Bebenek. ŽK: Stoklásek - Kartišovs.
Diváci: 300

Sestavy

Baník B

Hrubý - Zálešák, Říha, Měkota (63. Chukwudi), Fulnek - P. Jaroň (83. Temel), Stoklásek, Drozd (83. Krupička), Holaň (63. M. Jaroň), Sotorník - Smékal (76. Barkov)

Znojmo

Chmiel - Bartůněk, Russmann, Gonçalves (90. Mrkva), Pálfi (90. Špalek), Kartišovs, Komínek, Kilibarda (67. Lukčo), Krakovčík, Bakaramoko (22. Březina), Čtvrtníček (90. Synek)
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo