ne 6.11.2022
JUN

Juniorka nováčka nešetřila

Béčko Baníku v neděli potvrdilo roli favorita a na domácím pažitu zdolala Frýdlant nad Ostravicí 5:0. Hattrickem se proti nováčkovi blýskl Timofej Barkov. Baník prodloužil sérii neporazitelnosti na devět utkání a na vedoucí Kroměříž už ztrácí jen čtyři body.

Vyrovnaný fotbal se na Bazalech hrál jen v úvodní desetiminutovce. Pak Baníku vyšla krásná akce z pravé strany, Jaroň míč v šestnáctce zasekl pod sebe a Zálešák z malého vápna zavěsil do odkryté branky.

Od první branky už byl zápas jasnou záležitostí domácích. Ve 22. minutě Sotorník u rohového praporku snadno obelstil protihráče, vpadl do vápna a jeho přihrávku k bližší tyči pravačkou přesměroval do branky Temel.

Ještě před poločasem Baník soupeře dorazil třetím gólem. Domácí krásně přečíslili hostující obranu Holaňovým dlouhým pasem, Drozd postrčil balon kolem brankáře Prepsla a zblízka ho do prázdné branky doťukl Barkov.

Navzdory trvalé převaze se pak Baník gólově na čtyřicet minut odmlčel a znovu se rozstřílel až v závěru. Barkov dostal v 84. minutě od Drozda míč do uličky a přehodil Prepsla. V úplném závěru dokončil i hattrick, když po další pohledné kombinaci a přihrávce z levého křídla zblízka dopravil míč popáté do frýdlantské branky.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Povedlo se nám skórovat po krásných akcích hned zkraje utkání, vzadu jsme soupeře k ničemu nepouštěli a nebýt lehkomyslnosti ve finální fázi, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Celkově jsme s výkonem spokojeni.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Radovan Murin90000

Informace o utkání

6.
neděle
listopadu
Baník B VS Frýdlant
MSFL

Statistiky

Poločas: 3:0
Branky: 44., 84., 90.+1 Barkov, 11. Zálešák, 22. Temel. Rozhodčí: Dedek – Lukašík, Zapletal.
Diváci: 326

Sestavy

Baník B

Murin - Zálešák, Říha, Temel (46. Stoklásek), Fulnek (62. Michlík) - M. Jaroň, Holaň, Krupička (74. Obuch), Sotorník (62. Chukwudi) - Barkov, Drozd.

Frýdlant

Prepsl – Svatonský (89. Šustai), Staněk, Švrček, Indra (82. Papík) – Hajnoš (37. Kučera), Šafner (89. D. Somr), Jiříček, Škorik, Hladík – Velička.
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo