so 18.5.2024
JUN

Béčko vyhrálo ve Znojmě a má na dosah postup

Druhá liga už je doslova na dosah. Béčko Baníku dnešní výhrou 2:0 ve Znojmě vyřadilo z boje o postup svého přímého rivala a teoreticky už ve středeční předehrávce proti Hodonínu za určité souhry výsledků může mít jisté první místo v MSFL. Baník už 756 minut nedostal gól a vyhrál podeváté v řadě!

Znojmo zápas rozehrálo lépe: už z první akce utkání se po 20 sekundách dostal do vyložené šance jeden z domácích hráčů, ale Kubný mu rychlým vyběhnutím zmenšil úhel a ránu vyrazil.

Pak kontroval Baník: Holaň se v 8. minutě parádním volejem opřel do míče někde na dvaceti metrech a Znojmo po jeho ráně spasila tyč.

Tři minuty před poločasem domácí vyrobili hrubku v rozehrávce, kterou velmi pohotově umístěnou střelou po zemi potrestal Drozd a Baník vedl.

Ve druhé půli mohl Baník několikrát pojistit vedení z brejků. Exznojemský Kilibarda však ve své gólové příležitosti Škugora nepřekonal. Minutu před koncem si to však vynahradil asistencí, když z plného běhu vzorně zpracoval dlouhý pas Uchenny, naservíroval míč zleva na malé vápno Kašpárkovi, jenž hlavičkou zpečetil tři body pro Baník.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Tentokrát jsme do zápasu bohužel nevstoupili dobře a soupeř se první kombinací dostal do zakončení, při kterém nás podržel Miky Kubný. My dali Holaněm tyčku, pak se hra vyvíjela tak, že to bylo vyrovnané, Znojmo potvrdilo svou kvalitu. My jsme si řekli, že chceme hrát v učitém bloku ve středním pásmu a stlačovali jsme hru tak, aby se soupeř nedostával k naší bráně. Bohužel na útočné polovině po ziscích míčů jsem nebyli přesní a nebyli jsme ani dostatečně agresivní v soubojích. Ale na druhou stranu jsme se snažili celou dobu o presink a to se nám vyplatilo při prvním gólu Drozda. Za stavu 1:0 jsme podali velmi dobrý taktický výkon. Od 70. minuty jsme měli dvě, tři situace na rozhodnutí, podařilo se to ale až v závěru, kdy Kilibarda krásně naservíroval míč Kašpárkovi, který chladnokrevně zakončil. Máme velkou radost, ale zatím není co slavit. Už ve středu nás čeká Hodonín a víme, že ještě nějaké body potřebujeme uhrát."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90000

Informace o utkání

18.
sobota
května
Znojmo VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 42. Drozd, 89. Kašpárek. Rozhodčí: Marek – Dorotík, Machorek. ŽK: Neto - Říha, Sirotek, Málek.
Diváci: 180

Sestavy

Znojmo

Škugor – Ivanović, Rodrigues, Vilela (30. Adrian), Neto, Parede Neto (78. Pinto), Abdellaoui (67. Silas), Ferreira, Pereira (78. G. Ferreira), Viegas, Nzanza.

Baník B

Kubný - Sirotek, Uchenna, Říha, Sanneh - Elekana (57. Kilibarda), Drozd (88. Fadairo), Chvěja (69. Temel), Holaň, Samuel (57. Málek) - Kašpárek.
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
95
Daniel
Holzer
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
32
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška