ne 12.5.2024
JUN

To je jízda! Béčko vyhrálo poosmé v řadě

Kdo zastaví rezervu? Baník také v nedělním utkání MSFL nezaváhal a po vítězství 3:0 nad Blanskem zvýšil svůj náskok na druhé Zlínsko na jedenáct bodů. Béčko si připsalo osmou výhru v řadě, 666 minut navíc už neinkasovalo.

Kouč Josef Dvorník dal znovu důvěru už osvědčené kostře sestavy, a podle očekávání to bylo dobývání hostujícího teritoria.

Domácí se dokázali dostávat do situací, ale postrádali v nich účinnější řešení. Gólem určitě zaváněly pokusy Drozda a Kašpárka, oba však mířili do náruče gólmana Kubicy.

Prolomit defenzívu Blanska se povedlo v 53. minutě po rychlé a kolmé akci: Kašpárek rychle posunul balon za obranu Samuelovi, který ze sóla skóroval.

Baník měl další šance. Ale výsledek nedokázali pojistit Uchenna, hlavičkující zblízka vedle, ani Kašpárek, který po zemi také minul.

Za stavu 1:0 jednou zahrozili i hosté, ale ránu Gimsaye zlikvidoval Kubný. A v 77. minutě pojistil body střídající Málek, když zblízka dorazil do sítě vyraženou Chvějovu střelu.

V závěru zleva pronikl před branku ještě střídající Kilibarda a zavěsil potřetí.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: „Jsem velmi rád, že jsme prodloužili sérii. Myslím si, že to je pro kluky odměna za to, jak pracují v tréninkovém procesu. Chtěl bych pochválit i soupeře, který nepřijel betonovat a snažil se hrát kombinačně. Měli jsme velké množství zisků z presinku a je škoda, že jsme je nevyužili už v prvním poločase. Přišlo to až ve druhém poločas, ale i za to jsme rádi. Musím říct, že do defenzívy jsme pracovali dobře. Soupeř měl přesto také dva momenty, kdy nás Miky Kubný podržel.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90000

Informace o utkání

12.
neděle
května
Baník B VS Blansko
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 53. Ferreira, 77. Málek, 86. Kilibarda. Rozhodčí: Dudek – Lukašík, Malý. ŽK: Říha - Chyla, Smrčka, Šedivý, Studený, Jambor.
Diváci: 200

Sestavy

Baník B

Kubný - Sirotek, Uchenna, Říha, Sanneh (89. Temel) - Elekana (67. Málek), Drozd (89. Hapal), Chvěja, Holaň, Samuel (77. Kilibarda) - Kašpárek

Blansko

Kubica - Jambor, Chyla, Blažík (81. Feik), Porč - Smrčka, Sedlák - Rajčinec (60. Studený), Šedivý (81. Psota), Gimsay (81. Kouakou) - Tulajdan (81. Novák)
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
32
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
95
Daniel
Holzer
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška