so 23.3.2024
JUN

Rezerva hrála na Slovácku nerozhodně

Remízou 1:1 skončila sobotní partie béčka v Kunovicích proti rezervě Slovácka. Baník šel v 77. minutě na chvilku do vedení hlavičkou Samuela, ale soupeř vzápětí po rohu vyrovnal.

Domácí v reprezentační pauze využili dvou služeb hráčů ligového kádru a jeden z nich - Kvasina - z velkého vápna v úvodní čtvrthodině přestřelil.

Pak přišly momenty Baníku: nejprve střílel vedle Drozd a v závěru půle se vyznamenal brankář Fryšták.

Ve druhém poločase měl znovu šanci Baník, ale po standardní situaci se z nadějné pozice skóroval nepovedlo.

Dokázal to až Samuel, kterému vedoucí branku přichystal střídající a aktivně hrající Kilibarda hezkou individuální akcí po pravé straně.

Jenomže prakticky z protiútoku měli domácí roh a míč se po sérii odrazů dostal až ke Kratochvílovi, který vyrovnal.

Slovácko v nastavení dokonce podruhé překonalo Markoviče, ale branka neplatila kvůli ruce domácího hráče.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Bezprostředně po utkání cítíme trošičku zklamání. V podstatě hned po vedoucím gólu nám tam propadl po rohu míč a soupeř vyrovnal. To by se nám stávat nemělo. Naše strategie byla taková, nasadit rychlostní typy až do průběhu utkání. A myslím, že ten plán vycházel, protože Šudák, hlavně Kilibarda i Fadairo to hodně oživili a po výborné akci Kilibardy jsme dali i gól. Když to vezmu celkově, byl to vyrovnaný zápas, měli jsme tam ještě nějaké ošemetné situace, ale to i soupeř. Byl těžší terén, my byli ti, kdo chtěli tvořit, takže to svědčilo spíše soupeři, který nakopával. Ale na to se nechci vymlouvat. Je to plusový bod z venku. Slovácko je kvalitní soupeř, který nepatří tam, kde je momentálně, a půjde nahoru. Soutěž je dlouhodobá a věřím, ze příště doma proti Rosicím získáme tři body.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jakub Markovič90100

Informace o utkání

23.
sobota
března
Slovácko B VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 79. Kratochvíla - 77. Samuel. Rozhodčí: Machorek – Tomanec, Prokůpek. ŽK: Holásek, Kim, Okoromi, Kvasina - Sirotek, Šudák.
Diváci: 122

Sestavy

1. FC Slovácko B

Fryšták – Bartoš, Holásek, Onuoha, Milanov (66. Janečka) – Kočí, Novák, Břečka – Kvasina (92. Akumagoa), Kim (60. Kratochvíla), Koryčan (46. Okoromi)

Baník Ostrava B

Markovič - Sanneh, Uchenna, Říha, Sirotek - Málek (60. Šudák), Drozd (73. Fadairo), Holaň, Samuel - Chvěja (73. Kilibarda), Kašpárek
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka