út 3.9.2024
Aktuální zprávy

Do Baníku přichází Alexander Munksgaard

Baník posiluje v zadních řadách. Tříletou smlouvu podepsal v úterý na Bazalech šestadvacetiletý dánský pravý obránce Alexander Munksgaard.

Přes 180 centimetrů vysoký hráč s četnými zkušenostmi z dánských mládežnických reprezentačních výběrů přichází z chorvatského HNK Gorica, v jehož dresu si v uplynulé sezoně připsal na své konto 28 startů v nejvyšší chorvatské soutěži. „Jeho příchod je pro nás příležitostí zvýšit konkurenci na pravé straně obrany,“ uvedl Luděk Mikloško, sportovní ředitel Baníku Ostrava.

"Když jsem se o Baníku dozvěděl, vyhledal jsem si o klubu, co se dalo. A zjistil jsem, že je to klub, který znamená pro své fanoušky a celé město hrozně moc," řekl Alexander Munksgaard po svém příchodu na Bazaly. "V té době Baník navíc hrál pohárové zápasy s FC Kodaň. A byl v obou zápasech lepším týmem. Hrozně mě překvapila atmosféra, kterou fanoušci vytvořili. To mě opravdu oslovilo a začal jsem cítit, že tady chci hrát a přinést tomuto klubu vše, co jsem se naučil ve svých předchozích působištích," dodal hráč se zkušenostmi z dánského Midtjyllandu, Aarhusu, Aalesundu či Lyngby BK.

15
Patrick
Kpozo
37
Matěj
Chaluš
32
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
66
Matúš
Rusnák
30
Dominik
Holec
7
Karel
Pojezný
0
Roan
Nogha
23
Issa
Fomba
33
Erik
Prekop
6
Michal
Fukala
41
Mikuláš
Kubný
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
14
Radim
Šudák
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych