pá 11.8.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník – Hradec Králové (sobota, 15:00)

Baník se podruhé v sezoně představí domácí Ostravě. V sobotu od 15:00 na Městském stadionu hostí Hradec Králové.


SOUPEŘ

Hradec Králové s velkou slávou otevřel zbrusu nový stadion a docela logicky doufá, že s ním přijde i sportovní vzestup a zájem diváků. Obojí spolu vždy kráčí ruku v ruce. V premiéře na domácí půdě před týdnem zdevastoval České Budějovice 5:1 a nelze pochybovat o tom, že do Ostravy míří v dobrém rozmaru. Kvalitní výkony navíc „Votroci“ předvedli i v úvodních dvou kolech na hřišti Slavie a Plzně, kde po trefě v nastavení sebral Viktorii vítězství a po třech kolech mají na kontě čtyři body. Tým po Miroslavu Koubkovi v létě převzal Jozef Weber.


BANÍK

Baník po neúspěchu v Plzni stále více pociťuje nutnost zvítězit, jeden bod ze tří utkání nemůže být důvodem ke spokojenosti. Baníku se proti Východočechům po jejich návratu mezi elitu nijak zvlášť nedaří, ale platí to i naopak: z pěti zápasů se třikrát hrálo nerozhodně, jednou si po výhře připsala každá strana, Hradec má navrch jedno pohárové vítězství z Ostravy. Do sestavy se vrací po disciplinárním trestu Eneo Bitri, Ke svému 100. ligovému utkání může nastoupit Filip Kaloč. Proti svým bývalým spoluhráčům se postaví Filip Kubala, který z Hradce do Baníku v létě přestoupil.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Měli jsme hodně taktických tréninků směřovaných k soupeři. Hradec Králové je brejkové mužstvo, které kvalitně brání a je poctivé v defenzivní činnosti. Je to houževnatý a bojovný soupeř, bude to tedy i hodně o osobních soubojích a na to se musíme dobře připravit. Na Slavii a v Plzni to kvalitně odbránili, domácí zápas proti Budějovicím byl úplně o něčem jiném. Doufáme, že to, co jsme si nachystali, bude platit, chtělo by to samozřejmě protrhnout střeleckou smůlu a vstřelit nějakou branku.“


DIVÁCI

Vstupenek na utkání je dostatek. Nonstop jsou k dostání on-line na webu ticketlive.cz, anebo od 9 do 17 hodin ve fanshopu na Městském stadionu. V den zápasu pak i na pokladnách stadionu dvě hodiny před výkopem. Stadion se otevírá od 14 hodin. Během utkání bude probíhat finanční sbírka na vážně nemocného fanouška Pavla Drexlera. Po utkání s Hradcem navíc začne předprodej vstupenek na výjezd na Slavii příští víkend. K dispozici je zatím 500 lístků, které se budou prodávat v sobotu po zápase v pokladnách Městského stadionu. Limit je 5 kusů na osobu.


FORTUNA:LIGA

4. kolo

Baník (14. místo, 1 bod) – Hradec Králové (7. místo, 4 body)

Sobota 15:00, Městský stadion

Rozhodčí: Zaoral – Caletka, Pečenka, VAR: Kocourek


Absence: Takács, Klíma, Miškovič, Fadairo (zranění) – Harazim, Smrž (zranění)

Nejlepší střelci: Šín, Tetour (1) – Horák, Krejčí, Kučera, Pilař, Šašinka, Vašulín (1)


BANÍK VS HRADEC KRÁLOVÉ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 31 | 16-8-7 | 42:23

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Baroš 4 – Černý 4

Nejvyšší výhra: 4:0 (3. listopadu 2002)

Nejvyšší prohra: 0:4 (30. dubna 1995)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (26. ÚNORA 2023)

Baník – Hradec Králové 0:2 (0:1)

Branky: 23. Leibl, 70. Ryneš. Rozhodčí: Starý - Kubr, Vodrážka - Machálek (video). ŽK: Lischka, Kaloč, Pojezný, Bitri - Harazim, Kučera. Diváci: 4271.

Baník: Laštůvka - Pojezný, Bitri, Lischka - Cadu (67. Juroška), Kaloč, Šín (77. Miškovič), Šehič - Kuzmanovič (46. Jiří Klíma), Tijani (60. Almási), Plavšič (60. Buchta). Trenér: Hapal.

Hradec Králové: Bajza - Jakub Klíma, Kodeš, Leibl - Gabriel (90.+3 Dvořák), Kučera, Pudhorocký, Harazim, Smrž, Ryneš (83. Čech) - Matěj Koubek (75. Kubala). Trenér: Koubek.

17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe