ne 13.8.2023
JUN

Béčko v Uničově za bod

Remízou skončilo utkání béčka ve 2. kole MSFL na půdě silného Uničova. Baník na Hané vedl gólem Elekany, domácí vyrovnali nedlouho po změně stran.

Domácí sice hned v úvodu vylekali baníkovce neproměněnou šancí Krče, ale pak hosté hráli na Hané rovnocennou partii. A od 15. minuty dokonce vedli, když po Krupičkově centru zprava na zadní tyči zakončil Elekana.

Baník poté měl několik slibně rozehraných brejků do otevřené obrany, ale žádný nedotáhl. Ani v obraně ale domácím nic nedovolil. Až do 41. minuty, kdy balon po odkopu od uničovské brány propadl trochu smolně za obranu na kanonýra Krče, jehož sólo ale zastavil Hrubý ve spolupráci s Měkotou.

Uničov však obranou Baníku prostoupil v 52. minutě kombinační akcí, po které se trefil Svoboda.

Od 55. minuty hráli domácí po Krčově vyloučení o desíti, ale hostům se přesilovku nedařilo využít. Naopak Vybíral po standardce hlavičkoval nebezpečně do boční sítě a po brejku Hanáků před prázdnou brankou míč odkopával Grygar.

Když se pak v 79. minutě neujal ani chytrý pokus Elekany, který gólman s námahou vyrazil, skončilo utkání smírem.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Utkání bych rozdělil na dvě části - do vyloučení a po něm. V prvním poločase jsme dali pěkný gól, působili jsme fotbalově a dostávali jsme se do obrany Uničova. Ovšem znovu jsme se nedokázali vyvarovat chyb, podržel nás ale brankář Hrubý. Ve druhé půlce jsme ještě chtěli zvýšit tempo, ale po vyloučení jsme už hráli naopak trochu pomaleji a hra neměla takový spád. Soupeř to kouskoval a byl nebezpečný po standardních situacích. Ale měli jsme tam i tak dvě dobré gólové situace, které vychytal domácí brankář.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90100

Informace o utkání

13.
neděle
srpna
Uničov VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 52. Svoboda - 15. Elekana. Rozhodčí: Cieslar – Řezníček, Malimánek. ŽK: Krč, Ambrozek, Saňák, Kvapil - Remiáš, Samuel. ČK: 55. Krč.
Diváci: 235

Sestavy

SK Uničov

Kvapil - Diblík (64. Michl), David, Koutný, Sečkář (46. Javůrek) - Vybíral (77. Saňák), Kamas (46. Ambrozek), Svoboda, Vichta (77. Hausknecht) - Komenda, Krč.

Baník Ostrava B

Hrubý - Krupička, Měkota, Temel (46. Remiáš), Madleňák - Holaň, Drozd (73. Samuel), Grygar - Málek (64. Látal), Chvěja, Elekana (73. Šudák)
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar