ne 28.5.2023
MUZ

Loučení bez bodů: Baník - Pardubice 2:4

Baník v posledním utkání sezony podlehl Pardubicím 2:4. Už v první minutě otevřel skóre Muhamed Tijani, hosté do poločasu srovnali a ve druhé půli vývoj utkání zcela otočili.

Hned v první minutě zápasu se vyplatil presink Muhamedu Tijanimu, který obral o balon pardubického Vlčka, potáhl si míč k brance, vypálil a otevřel skóre. Běžela přibližně třicátá sekunda…

O chvíli později mohl po Caduově přihrávce útočník Baníku zvýšit, ale gólman Markovič tentokrát zachránil. Mezitím se dobře uvedl i Martin Hrubý v brance Baníku, který zachránil situaci proti velké šanci pardubického Darmovzala.

Po půlhodině hry vyrazil Markovič střelu Jiřího Fleišmana a vytěsnil i dorážku Enea Bitriho.

A ve 35. minutě si na zadní tyč naběhl Jan Juroška, centr Eldara Šehiče doletěl přesně k němu, pravý bek Baníku hlavičkoval, Markovič znovu skvěle zachránil.

V poslední minutě první půle přišlo vyrovnání. Denis Darmovzal v šestnáctce Baníku převzal chytré prostrčení Vojtěcha Sychry, ocitl se sám před Martinem Hrubým a překonal jej – 1:1.

A hned po pauze hosté dvakrát udeřili. Ve 48. minutě napřáhl za šestnáctkou Ladislav Krobot, namířil přesně k tyči a bylo to 1:2. A za tři minuty hosté jednoduše zakombinovali, Darmovzal vystřelil z nějakých patnácti metrů a bylo to o dva góly.

Mezitím se o střelecký zápis efektně pokusil Muhamed Tijani, jeho nůžky byly krásné, rána prudká, ale nepřesná.

Jarní střelec Baníku se dočkal o chvíli později, když proměnil penaltu odpískanou za ruku jednoho z pardubických hráčů. Snížila na 2:3. Vyrovnání se ale městský stadion nedočkal, naopak. Hosté využili rychlou brejkovou situaci, David Huf přihrál ke druhé tyči Leandro Limovi, a ten uzavřel účet zápasu.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Hapal: "Pardubice vyhrály zaslouženě, to je třeba uznat. Hrály velice dobře kombinačně, měly kvalitu na míči. My jsme i přesto šli velice rychle do vedení a hodně výsledek ovlivnilo i to, že jsme za stavu 1:0 neproměnili dvě stoprocentní šance. Mohli jsme odskočit. Kvalita řešení finální fáze dnes byla rozhodující. Moc mě mrzí, že jsme se nerozloučili s diváky vítězstvím, moc jsem si to přál. Bohužel ta sezona byla nepovedená i včetně toho posledního zápasu. Během léta nás čeká opravdu spousta práce."

Radoslav Kováč: "Dostali jsme brzy gól, který nás trošku nalomil, ale jsem strašně rád, že jsme pak ukázali sílu. Na začátku druhé půle jsme vstřelili rychlé dva góly po krásných akcích. Pak sice přišla komplikace po naší chybě, ale to se stane. Přišla další parádní akce a za stavu 4:2 už bylo asi hotovo. Teď nás však čeká ještě jedna soutěž."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
1Martin Hrubý90400

Informace o utkání

28.
neděle
května
Baník VS Pardubice
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 1. Tijani (ind. akce), 74. Tijani (pen.) – 45. a 51. Darmovzal, 48. Krobot, 83. Lima. Rozhodčí: Krejsa – Slavíček, Pochylý, VAR: Nehasil. ŽK: 53. Buchta, 61. Holaň - 37. Vlček, 80. Janošek.
Diváci: 5605

Sestavy

Baník

Hrubý – Juroška, Bitri, Pojezný, Fleišman – Holaň (85. Sanneh) – P. Jaroň (57. Svozil), Cadu (64. Mišković), Buchta (64. Kuzmanović), Šehić (57. Smékal) – Tijani.

Pardubice

Markovič – Icha, Hranáč, Vlček (70. Koukola), Helešic – Vacek – Sychra (77. Lima), Tischler, Darmovzal (60. Janošek), Pikul (60. Hlavatý) – Krobot (70. Huf).
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković