ne 19.3.2023
JUN

Béčko veze z Vysočiny tři body

Třetiligová rezerva odčinila domácí porážku s Kroměříží. Baníkovci v neděli vyhráli ve Velkém Meziříčí 1:0, a to díky gólu Daniela Smékala ze 64. minuty.

Juniorka nastoupila na Vysočině s několika hráči ligového áčka, a to včetně stopera Jaroslava Svozila, který hrál první utkání po jedenácti měsících od vážného zranění kolena, naopak scházel kapitán Zdeněk Říha, jenž si o den dříve zase odbyl svou prvoligovou premiéru.

Hosté od začátku udávali rytmus hry a z převahy se rodily i náznaky možností. Ale scházela tomu větší přesnost ve finální fázi a jistota v koncovce. Při střele Drozda se zase vytáhl domácí gólman. Smůlu se podařilo protrhnout až v 64. minutě Smékalovi, který po Buchtově rohu vyskočil na malém vápně suverénně nejvýše a hlavičkou napnul síť. 

Protože ale baníkovci nepřidali druhý gól ani po příležitostech Provazníka a Smékala, v závěru musel body jistit Letáček.

Ohlasy k utkání

Milan Chalupa: “Od začátku utkání jsme domácí přehrávali, byli jsme trpěliví v kombinaci a dařilo se nám dostávat do předfinální fáze. Tam nám pak scházelo lepší řešení, ať už vinou absence náběhů či kvalitou přihrávky, moc tomu nenahrával ani nerovný terén. Přesto jsme si vytvořili opravdu velké množství šancí, ve kterých jsme selhávali. Nakonec nás na konci utkání zachránil spolehlivý Lety. Ale všichni hráči zaslouží pochvalu.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jiří Letáček90000

Informace o utkání

19.
neděle
března
FC Velké Meziříčí VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 64. Smékal. Rozhodčí: Slabý - Silný, Nápravník. ŽK: Partl - Boula.
Diváci: 306

Sestavy

FC Velké Meziříčí

Dubec - Hron (87. Ma. Malata), Mucha (15. Bouček), Puža, Sysel - Havlík (87. Crhan), Partl, Franěk, Dolejš - Šuta, Mi. Malata (78. Lokvenc)

Baník B

Letáček - Zálešák, Svozil, Stoklásek - Látal (59. Chukwudi), Drozd (59. Elekana), Boula, Buchta, M. Jaroň - Provazník (80. Temel), Smékal (87. Halda).
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma