st 27.1.2021
MUZ

Zajíc rozhodl: Baník - Liberec 1:0

Baník dohrávaný zápas 9. kola zvládl. Díky gólu Tomáše Zajíce vyhrál 1:0 a připsal si důležité tři body. Díky nim Baník svého dnešního soka v tabulce přeskočil.

Liberec se snažil hrát od úvodu aktivně a už ve druhé minutě hlavičkoval Jhon Mosquera. Jan Laštůvka bez problémů chytil.

V páté minutě napřáhl k úžasné ráně z velké dálky Patrizio Stronati. Trefil tyč, na odražený míč si ale počíhal Tomáš Zajíc a zamířil do odkryté branky – 1:0!

Hosté se snažili co nejrychleji vyrovnat, ale Baník snaživého soupeře do větší šance dlouho nepustil. Až v 19. minutě se mohla ujmout nebezpečná Mosquerova střela z hranice šestnáctky. Jan Laštůvka si s pohotovým pokusem poradil, skočil doprava a balon lapil.

Ve 26. minutě pálil mimo branku Baníku Jakub Jugas, totéž se pak stalo na druhé straně, když po přihrávce Jiřího Fleišmana vystřelil ze zajímavé pozice nad branku Daniel Holzer.

V poslední minutě první půle skončil míč po libereckém rohovém kopu a Jugasově teči hlavou na tyči baníkovské branky.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil, Baník byl aktivnější. V 68. minutě se domácí dostali do zajímavého přečíslení. Tomáši Zajícovi ale klíčová klička v šestnáctce nevyšla.

Ondřej Šašinka pak hlavičkoval nad a tečovaná střela Jiřího Fleišmana z voleje donutila Milana Knoblocha k zákroku. Liberecký gólman vyrazil míč na roh.

Na druhé straně hlavičkoval z nebezpečné pozice Jakub Pešek. Ale minul.

V závěru utkání inkasoval Mosquera za nesportovní chování žlutou kartu, vzápětí ještě jednu a hosté dohrávali o deseti. I to Baníku pomohlo cenné vítězství si uhlídat.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

LUBOŠ KOZEL: "Dobře bránit byl dnes předpoklad. Se Slováckem jsme měli problémy s nakopávanými míči, na to jsem se soustředili a bylo to lepší, i když měl soupeř výškovou převahu. Ale hlavně Stronati ve vzduchu kraloval. Důležitý předpoklad byl, že jsme rychle vstřelili vedoucí branku, která nás trošku uklidnila, a mohli jsme hrát tuhle hru."

PAVEL HOFTYCH: "Myslím si, že to byl dobrý zápas, který měl grády. Dostali jsme gól z ojedinělé akce soupeře, ale byla to krásná střela a pak dorážka na hraně ofsajdu. My jsme se pak tlačili do ofenzívy, měli jsme nespočet rohů a standardních situací, bohužel nám tam nic nespadlo."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

27.
středa
ledna
Baník VS Liberec
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:0
Branka: 5. Zajíc (odražený míč). Rozhodčí: Julínek – Dobrovolný, Bureš. ŽK: Fleišman, Kuzmanovič, Kaloč - Rabušic, Karafiát, Purzitidis, Mosquera, Čech (asistent trenéra). ČK: 90.+4. Mosquera. Hráno bez diváků.

Sestavy

Baník

Laštůvka - Fillo, Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo (70. Ndefe), Jánoš, Kuzmanovič (90. Pokorný), Tetour (84. Kaloč), Holzer (84. Holzer) - Zajíc (70. O. Šašinka).

Liberec

Knobloch - Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Purzitidis (59. Mara), Sadílek, Karafiát (74. Faško) - Pešek, Rabušic (59. Rondič), Mosquera.
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe