út 2.7.2019
MUZ

Baník až v závěru přišel o výhru

Remízu 1:1 přinesl třetí zápasový test Baníku na herním soustředění v Rakousku. Proti třetímu týmu chorvatské ligy z Osijeku měli svěřenci Bohumila Páníka po trefě Milana Baroše na dosah vítězství, které jim ale dvě minuty před koncem uzmul vyrovnávací brankou Dugandžič.

Baník na trávníku v Leobenu do utkání vstoupil aktivně: už ve 3. minutě Matěj Helešic s Ondřejem Šašinkou rozjeli kombinaci, která do sóla vynesla Daniela Holzera, ale ten tváří v tvář neprostřelil Ivušiče.

Vzápětí přišel smůlovatý okamžik pro Lukáše Pazderu. Po zdánlivě nevinně vypadajícím souboji v polovině hrací plochy si po souboji s protihráčem vykloubil rameno, musel být střídán a odcestoval na vyšetření do místní nemocnice.

Po aktivní dvacetiminutovce Baníku se začal dostávat do hry i Osijek. Ale další velká možnost patřila opět Ostravským. Po zaváhání Chorvatů v defenzívě se do koncovky dostal Šašinka, jeho přízemní ránu levačkou na bližší tyč ale gólman vyrazil.

Do druhé půle nasadil kouč Páník čerstvé Jakuba Pokorného s Milanem Barošem, který v 52. minutě uplatnil skvělý přehled v pokutovém území a na malém vápně si zkušeně našel centr centru Roberta Hrubého, který pak uklidil do sítě.

V 65. minutě prošel Baník středem do další příležitosti: Dame Diop sehrál míč na stranu Holzerovi, jehož však znovu vychytal brankář. Šance ale měl i soupeř a dvakrát se po jeho střelách třáslo za střídajícím Lumírem Čížem břevno.

Osijek na závěrečnou čtvrthodinu vystřídal takřka celou jedenáctku a v závěru byl svižnější. Vyplatilo se mu to v 88. minutě, kdy standardní situace propadla na zadní tyč a Dugandžič prostřelil Číže.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Pokud jsme měli dostatek sil a dobře jsme napadali, pustili jsme je maximálně do náznaků situací. Jinak jsme to měli dobře pokrytý. V momentě, kdy se dostali přes středové hráče, byli nebezpeční. Po velkém prostřídání hru natempovali a my jsme byli všude o krůček později. Škoda, že jsme je nepotrestali za stavu 1:0. Ale remíza je asi spravedlivá.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

2.
úterý
července
NK Osijek VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 88. Dugandžič – 52. Baroš

Sestavy

NK Osijek

Ivušić – Todoroski, Šimunec, Lončar, Šutalo, Marin, Mioč, Kamenar, Pilj, Lepa, Špoljarič. Střídali: Durdov, Dugandžič, Almeida, Bliznac, Magdič, Todorov, Stanič, Ćosič, Soldić.

Baník

Laštůvka (60. Číž) – Pazdera (4. Celba), Procházka (46. Pokorný), Šindelář, Helešic - Holzer (65. de Azevedo), Kaloč, Hrubý (60. Jirásek), Granečný (70. Lalkovič) - O. Šašinka (46. Baroš), Diop (80. Jánoš).
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe