ne 1.10.2023
JUN

Rezerva vydřela výhru nad Hranicemi

Baníkovci dostáli v 10. kole MSFL roli favorita a na domácím trávníku na Bazalech udolali Hranice. Tuhý odpor soupeře dokázali zlomit až dvacet minut před koncem krásnou trefou Michala Málka. Znamená to, že v čele soutěže má béčko už šestibodový náskok.

Hosté podle předpokladů přijeli s defenzivní taktikou a jejich blok mohli baníkovci překonat rychlým gólem už v 5. minutě, jenomže po výborné průnikové přihrávce Elekany sám Drozd ztroskotal na Tomečkovi.

Hranicím sázka na obranu a standardní situace dlouho vycházela. A mohla být úplně dokonalá, kdyby ve 20. minutě Rolincův gólový volej po rohu nevytáhl Kubný mimo tyče.

Jinak byl obraz hry prakticky neměnný: Baník na míči, na útočné polovině a dobývání hranické obrany. Do ní ovšem pronikal velmi lopotně. Když se to ve 41. minutě povedlo Elekanovi, zazářil znovu Tomečka a jeho ránu vyrazil.

Gólové parametry měla rovněž Málkova dělovka, i tu po hodině hry vychýlil rukou nad bránu pozorný Tomečka. Nakonec si Baník v 70. minutě poradil postupným útokem, dlouhou přípravnou kombinací, po níž se někde na dvaceti metrech uvolnil aktivní Málek a umístěnou střelou k tyči otevřel skóre.

Baníkovci mohli záhy pojistit vedení, jenomže Tomečka Samuelovu ránu k tyči opět vytěsnil. I přes tuto neproměněnou možnost si ale rezerva připsala další tři body, hosté její těsný náskok žádnou nebezpečnou střelou neohrozili.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Do zápasu jsme šli s cílem co nejrychleji vstřelit branku, abychom trochu otevřeli soupeřovu obranu, ale to se nám nepodařilo. I přesto, že jsme měli velkou šanci Drozdem hned v páté minutě. Soupeř velmi dobře bránil, byl precizní v defenzívě. Naše hra v prvním poločase postrádala větší přesnost. Ve druhém poločase jsme zlepšili pohyb, přesnost na míči v ofenzivní fázi a v 70. minutě Málek velmi dobře vyřešil situaci velmi pěknou střelou."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90000

Informace o utkání

1.
neděle
října
Baník B VS Hranice
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 70. Málek. Rozhodčí: Silný – Grečmal, Habermann. ŽK: Říha, Samuel - Hapal, Markovič.
Diváci: 283

Sestavy

Baník Ostrava B

Kubný - Krupička, Měkota, Říha, Samuel - Drozd, Kaloč, Holaň (59. Šudák) - Málek (90. Bewene), Klíma (46. Chvěja), Elekana (78. Š. Hapal).

SK Hranice

Tomečka – Vavřík, Dohnálek, Beňa, Opatřil (77. Markovič) – Jasenský, Grygar - Koláček (81. Kuchař), Hapal, Červenka (62. Pak) - Rolinc.
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković