st 13.9.2023
JUN

Juniorka zvítězila v Hodoníně

Nadále neporaženi. Svěřenci Josefa Dvorníka v předehrávaném 17. kole MSFL ve středu vysoko zvítězili v Hodoníně 3:0 a jsou posledním týmem soutěže, který ještě neprohrál.

Utkání na půdě nevyzpytatelného a zkušeného soupeře zvládl ostravský soubor bezvadně. Za bezbrankového stavu tomu napomohl výborný zákrok Kubného, který ve 20. minutě vychytal Puchela. V dlouhém nastavení prvního poločasu Baník kopal penaltu za faul ve vápně a Drozd byl neomylný.

Ve druhé půli Baník už jistě kráčel za vítězstvím. Příležitosti ke zvýšení skóre měli Fadairo a Chvěja, ale ujala se až akce střídajícího Šudáka, který pár sekund po příchodu na trávník jako nůž máslem prošel domácí obranou a z levého křídla se trefil na vzdálenější tyč.

Snad o minutu později Šudák po brejku opět skóroval, ale asistent rozhodčího viděl těsný ofsajd. Pět minut před koncem už bylo po další pohledné kombinaci Baníku vše v pořádku: další střídající muž Látal nejprve drze prostrčil míč mezi nohami protihráče, narazil si s Elekanou na levém křídle a po jeho zpětné přihrávce na malém vápně balon doťuknul do sítě.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Pokračovali jsme v herním a dobrém výkonu z Hlučína. Znovu jsme si vytvořili několik příležitostí a mohlo být rozhodnuto o výsledku dříve než po našem druhém gólu ze 73. minuty. Ale situace jsme nevyřešili. Nicméně chci pochválit hráče za týmový výkon. Všichni se prezentovali dobrým výkonem, vyšla nám i střídání a Šudák s Látalem se prosadili i gólově.”

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90000

Informace o utkání

13.
středa
září
Hodonín VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 45.+8 Drozd (pen.), 73. Šudák, 85. Látal. Rozhodčí: Ogrodník – Drozdy, Prokůpek. ŽK: Holaň, Krupička.
Diváci: 245

Sestavy

FK Hodonín

Petráš – Dressler, Glušach, Puchel (66. Sawalha), Holek, Bohun (66. Roziev), Langer, Dunda, Tomovič (79. Jáger), Mihál (34. Kadlec), Nečas (79. Guzik).

Baník Ostrava B

Kubný - Krupička, Měkota, Říha, Samuel - Holaň, Temel (72. Šudák), Drozd (88. Š. Hapal) - Elekana (88. Remiáš), Chvěja, Fadairo (80. Látal).
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko