před 3 dny
Preview k zápasu

Preview: Pardubice – Baník (sobota, 16:00)

Sérii tří zápasů venku Baník zahajuje v sobotu v Pardubicích. Výkop je v 16:00.


SOUPEŘ

Na poslední České Budějovice sice mají šestibodový náskok, Pardubice se však touží odpoutat z barážového pásma. Od triumfu ve východočeském derby s Hradcem Králové 24. srpna ale v Chance lize nezvítězili a v posledních třech kolech dokonce nezískali ani bod. Proto se jim týmy z těsného sousedství v tabulce začínají mírně vzdalovat. Pohled do tabulky ukazuje, kde je hlavní problém: na domácím hřišti získali z dvanácti možných jen tři body. Byť to byla zvlášť prestižní výhra ve východočeském derby, žádné body navíc se za ni nepřidělují. Také devět vstřelených gólů v jedenácti zápasech činí jeden z nejnižších průměrů v soutěži. Za Pardubice mimo jiné nastupují z bývalých baníkovců třeba Viktor Budinský či Eldar Šehič, jenž ale jako hráč na hostování v rámci dohody proti Baníku hrát nesmí. Momentálně mají Východočeši v trestech navíc také Noslina a Solila.


BANÍK

Baník se znovu vydává na venkovní šňůru. I s třetím kolem MOL Cupu sehraje během jednoho týdne nadcházející tři zápasy mimo Ostravu a Pardubicemi to začíná. Pak ve středu přijde na řadu Varnsdorf a následně liga na Spartě. Baníkovci po sedmi týdnech zakusili znovu hořkost neúspěchu, když podlehli Plzni, a teď se bodový výpadek pokusí kompenzovat na východě Čech. Na novém pardubickém stadionu se představili dvakrát a v obou případech tu bodovali: nejprve po remíze 1:1, letos na jaře pak naplno po výhře 1:0. V aktuální sezoně venku čtyřikrát po sobě neprohráli. K Jiřímu Klímovi na list dlouhodobě zraněných hráčů po utkání za béčko bohužel přibyl David Lischka, který se se svalovým zraněním také bude léčit několik týdnů.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Chceme napravit prohru s Plzní, to je pochopitelně náš cíl. Doma jsme poprvé nebodovali, ale je třeba zvednout hlavu a jít dále. Čeká nás teď anglický týden a náročnější program tím, že hrajeme všechno venku. Pardubice potřebují taky uspět, takže těžký zápas, ale věřím, že budeme pokračovat v posledních venkovních zápasech, kdy jsme dokázali sbírat body.“


DIVÁCI

Pro příznivce Baníku jsou v Pardubicích vyhrazeny sektory D1 a D2. Pokud by už byly vyprodány, pořadatelé doporučují k nákupu vstupenky do sousedních sektorů D3 a D4, současně upozorňují, že vstup na stadion se symbolikou hostujícího klubu je možný pouze v sektorech D1 a D2. Vstupenka stojí v den zápasu 340 korun a v den zápasu, nebude-li vyprodáno, se bude prodávat přes QR kód umístěný u vstupu do sektoru.


Chance Liga – 13. kolo

Pardubice (15. místo, 7 bodů) – Baník (4. místo, 18 bodů)

Sobota 16:00, CFIG Arena

Rozhodčí: tba, VAR:


Absence: Noslin (trest za 4 ŽK), Solil (trest za ČK), Kalabiška (zranění), Šehić (dohoda klubů) – Klíma, Lischka (zranění)

Nejlepší střelci: Patrák, Kalabiška (2) – Ewerton (4)

Komu hrozí stop: Vacek, Zlatohlávek (3 ŽK) – Chaluš (3 ŽK)


BANÍK VS PARDUBICE V SAMOSTATNÉ ÉŘE

Bilance vzájemných zápasů: 11 | 5-4-2 | 20:11

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Tijani 4 – Darmovzal 2

Nejvyšší výhra: 3:0 (11. září 2022, 12. listopadu 2021, 19. září 2020)

Nejvyšší prohra: 2:4 (28. května 2023)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (17. března 2024)

FK Pardubice - Baník 0:1 (0:0)

Branka: 69. Blažek. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Matoušek - Petřík (video). ŽK: Ortiz, Chlumecký - Boula, Buchta, Rigo, Letáček, Rusnák. ČK: 72. Chlumecký, 73. Kováč (trenér), 78. Ortiz (všichni Pardubice). Diváci: 4107.

Pardubice: Kinský - Icha, Kukučka, Ortiz, Chlumecký - Hlavatý, Solil (89. Donát), Kissiedou (71. Míšek) - Patrák (80. Mareš) - Brdička (71. Sychra), Krobot (80. Černý). Trenér: Kováč.

Baník: Letáček - Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo - Boula (90.+5 Grygar) - Buchta (83. Rusnák), Rigo, Šín (89. Klíma), Ewerton - Tanko (83. Adediran). Trenér: Hapal.

12
Tomáš
Rigo
95
Daniel
Holzer
19
David
Lischka
37
Matěj
Chaluš
35
Jakub
Markovič
30
Dominik
Holec
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
32
Paixao da Silva
Ewerton
14
Radim
Šudák
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
33
Erik
Prekop
66
Matúš
Rusnák
6
Michal
Fukala
5
Jiří
Boula
18
Roan
Nogha
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
23
Issa
Fomba
15
Patrick
Kpozo