út 27.8.2024
Preview k zápasu

Preview: Karviná – Baník (středa, 18:00)

Návrat anglických týdnů. Baník už ve středu čeká v Karviné dohrávka odloženého 3. kola. Začátek utkání je v 18:00.


SOUPEŘ

Karviná v létě prakticky už tradičně zatřásla sestavou, řada hráčů přišla i odešla, z druholigové Vlašimi dorazil nový trenér Martin Hyský. Karvinským se sice výsledkově nevydařila obě domácí utkání, ve kterých podlehli Liberci a Bohemians, ale ze tří zápasů dokázala už dvakrát vyhrát venku, což je velký rozdíl proti minulým sezonám. Komplimenty navíc Slezané sklízejí za odvážný a aktivní herní projev, který je přivedl k vítězstvím v Pardubicích i posledně v Teplicích. I přes letní pohyb v kádru zůstává na straně soupeře řada hráčů s minulostí v Baníku: Jakub Lapeš, Jiří Fleišman, Jaroslav Svozil, Sebastian Boháč, Dominik Žák. Karviná je aktuálně na čtrnáctém místě, ale s šesti získanými body má na dohled klidný střed tabulky.


BANÍK

Baník znovu naskakuje do anglického týdne. Po divokém úvodu sezony si v minulém týdnu mohl vydechnout, ale teď mu opět doprostřed týdne spadla dohrávka odloženého 3. kola. Svěřence Pavla Hapala čeká už desátý soutěžní duel v 39 dnech. Do hry se po jednozápasovém disciplinárním trestu může vrátit David Buchta, trio Matúš Rusnák, David Lischka, Radim Šudák je naopak stále na marodce. Baníku uplynulé dva duely v Karviné vyšly vítězně, když ten poslední vloni na podzim rozhodla třígólová smršť v úvodu druhé půle. Jarní utkání v Ostravě, které ozdobil krásnou trefou z půlky hřiště Ewerton, ale přineslo smír 2:2.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Čeká nás další anglický týden, dva zápasy s blízkými soupeři, ale věřím, že jsme na to po všech stránkách dobře připraveni. Myslím, že po fyzické stránce jsme na sezonu připraveni výborně. Za poslední měsíc máme za sebou i s Konferenční ligou spoustu zápasů, ale na hráčích nepozoruji, že by jim docházely síly nebo měli například křeče. Věřím, že i ve středu na Karvinou proto budeme nachystáni. Čekají nás dvě utkání po sobě venku, ale jdeme do nich posíleni výhrou nad Libercem a budeme se i venku chtít prosadit našim způsobem hry."


DIVÁCI

Karviná v úterý oznámila, že utkání je už vyprodáno. Žádné vstupenky už tedy nebudou k dispozici ani v den zápasu. Baníkovci mají k dispozici tribunu za bránou a také svou přidělenou kapacitu hostující fanoušci již vyčerpali.


CHANCE LIGA

3. kolo

Karviná (14. místo, 6 bodů) – Baník (6. místo, 9 bodů)

Středa 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Volek – Hurych, Žurovec, VAR: Zelinka


Absence: Endl (zranění), Čavoš (trest za ČK) – Rusnák, Lischka, Šudák (zranění)

Nejlepší střelci: Memič, Vecheta (2) – Ewerton (2)

Komu hrozí stop: nikdo


BANÍK VS KARVINÁ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 12 | 5-5-2 | 17:13

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Ewerton (3) – Budínský (2)

Nejvyšší výhra: 3:0 (8. listopadu 2019)

Nejvyšší prohra: 0:2 (29. března 2019), 1:3 (19. března 2022)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (14. dubna 2024)

Baník - Karviná 2:2 (1:0)

Branky: 19. a 74. z penalty Ewerton - 63. Regáli, 80. Ražnatovič. Rozhodčí: Machálek - Caletka, Žurovec - Zelinka (video). ŽK: Rigo, Blažek, Adediran - Regáli. Diváci: 12.296.

Baník: Letáček - Blažek, Frydrych, Lischka - Rusnák, Rigo (66. Šín), Boula, Buchta (59. Kpozo) - Klíma (78. Adediran), Ewerton - Tanko (59. Kubala). Trenér: Hapal.

Karviná: Holec - Traoré, Svozil, Bergqvist - Raspopovič (78. Kačor), Boháč, Čavoš (78. Budínský), Moses (78. Ayaosi) - Ražnatovič, Iván (46. Regáli) - Akinyemi (46. Ezeh). Trenér: Vlk.

21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
23
Issa
Fomba
19
David
Lischka
9
David
Buchta
66
Matúš
Rusnák
20
Abdullahi
Tanko
14
Radim
Šudák
18
Roan
Nogha
95
Daniel
Holzer
37
Matěj
Chaluš
41
Mikuláš
Kubný
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
30
Dominik
Holec
28
Filip
Kubala
33
Erik
Prekop
6
Michal
Fukala
13
Samuel
Grygar
32
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo