pá 19.7.2024
Preview k zápasu

Preview: Bohemians – Baník (sobota, 17:00)

Ligový adrenalin je zpět. Po necelých dvou měsících se roztáčí kolotoč CHANCE Ligy a Baník se v prvním kole představí v Ďolíčku proti domácím Bohemians. Hraje se v sobotu od 17:00.


SOUPEŘ

Bohemians po uplynulé sezoně a boji ve skupině o záchranu myslí na návrat do lepší poloviny tabulky a minimálně přípravná utkání signalizovala zlepšený trend. Hlavně poslední dva zápasy stojí za zmínku: „Klokani“ totiž rozstříleli Austrii Vídeň 7:3 a v generálce zdolali Trenčín taktéž hladce 4:0. Hattrickem se proti Austrii blýskla asi největší letní posila, útočník Jusuf Hilal, který se do Ďolíčku vrátil přes Slavii a Liberec z Mladé Boleslavi. Hilal má nahradit dvě citelné ofenzivní ztráty Davida Puškáče a Erika Prekopa, který přestoupil právě do Baníku a hned v sobotu ho tak může ve Vršovicích čekat hodně pikantní souboj.


BANÍK

Prvním ligovým zápasem začíná prázdninový kvapík. V nejbližších dvou týdnech baníkovce čeká pět soutěžních zápasů: tři v lize a dva v evropském poháru. Další by následovaly v případě postupu přes Urartu. Dobrý start do sezony by se před náročnou porcí zápasů jistě hodil. Pavel Hapal může se svým realizačním týmem vybírat z kompletního kádru. Celý tým je v pořádku včetně Daniela Holzera, který kvůli nemoci nehrál poslední přípravu s Banskou Bystricí. Proti Bohemians se Baníku dlouhodobě daří: v lize s nimi třináctkrát v řadě neprohrál a i v Ďolíčku v posledních šesti zápasech pokaždé dokázal zabodovat. Premiéru s kapitánskou páskou si v Praze odbude Ewerton.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Těšíme se, je to konečně zase soutěžní zápas po nějaké době. Očekávám, že v Ďolíčku bude plno a že to utkání bude mít i dobrou kulisu. Bohemka vypadala v přípravě velice dobře, alespoň podle toho, co jsme měli možnost sledovat. Dařilo se jí i výsledkově, dávala dost gólů. Ale vždy se pak ukáže až v tom ostrém ligovém utkání, jak na tom vlastně mužstvo je. Věřím, že my jsme nachystáni dobře a sezonu zahájíme dobrým výsledkem.“


DIVÁCI

Sektor pro hostující fanoušky je vyprodán a na místě se do něj další vstupenky prodávat nebudou. Jinak stadion vyprodán zcela není. Domácí pořadatelé upozorňují s odkazem na Návštěvní řád, že z důvodu bezpečnosti platí zákaz vstupování diváků do stadionu s markanty hostujícího klubu mimo sektor pro hosty. Na vstupech budou úschovny, kde bude možné tyto markanty odložit a po utkání si je zase vyzvednout.


CHANCE LIGA – 1. kolo

Bohemians 1905 – Baník

Sobota 17:00, Ďolíček

Rozhodčí: Berka – Kříž, Machač, VAR: Všetečka


Absence: Hála, Valeš, Pleštil (zranění) – nikdo


BANÍK VS BOHEMIANS V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 42 | 21-14-7 | 63:32

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Kuzmanovič 6 – Schick 3

Nejvyšší výhra: 4:0 (22. března 2002)

Nejvyšší prohra: 1:3 (26. listopadu 2015 a 14. září 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (24. února 2024)

Baník - Bohemians 1905 1:1 (1:0)

Branky: 32. Buchta - 83. Huf. Rozhodčí: Volek - Podaný, Hurych - Černý (video). ŽK: Blažek, Tanko, Hapal (trenér), Rigo - Kovařík, Hála, Valeš. ČK: 64. Puškáč (Bohemians). Diváci: 8419.

Baník: Letáček - Juroška (67. Ndefe), Blažek, Lischka, Kpozo - Rigo, Boula - Buchta (87. Miškovič), Šín (87. Šudák), Ewerton (34. Tanko) - Adediran (67. Šehič). Trenér: Hapal.

Bohemians: Reichl (46. Valeš) - Hůlka, Vondra, Hybš (79. Huf) - A. Kadlec, Beran, Jindřišek (55. Prekop), Kovařík - Hrubý, Kozák (46. Hála) - Ristovski (55. Puškáč). Trenér: Veselý.

17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
30
Dominik
Holec
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
37
Matěj
Chaluš
35
Jakub
Markovič
95
Daniel
Holzer
33
Erik
Prekop
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
32
Paixao da Silva
Ewerton
14
Radim
Šudák
20
Abdullahi
Tanko
6
Michal
Fukala
66
Matúš
Rusnák
41
Mikuláš
Kubný
7
Karel
Pojezný
23
Issa
Fomba
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
0
Roan
Nogha
15
Patrick
Kpozo