včera
Preview k zápasu

Preview: Baník – České Budějovice (neděle, 13:00)

Baník po pěti týdnech znovu v Ostravě a před domácími fanoušky! V neděli už od 13:00 hostí na Městském stadionu České Budějovice.


SOUPEŘ

Velmi špatný úvod sezony, výměna trenérů a časté pohyby v kádru. Dynamo se nenachází v záviděníhodné situaci a jeden bod z osmi utkání ho přikoval na dno prvoligové tabulky. Mužstvo se pokouší vzkřísit František Straka, ale ani jeho vliv zatím úplně nezabírá, byť své svěřence přivedl alespoň k dosud jedinému bodovému zisku v utkání s Bohemians. A ve středu k pohárovému postupu, i když přes třetiligovou Příbram prošlo Dynamo s udřenýma ušima až po penaltovém rozstřelu. I přes neustále rošády v kádru na soupisce najdeme několik zajímavých jmen včetně Quadriho Adedirana, který se na jih vrátil nedávno z Baníku a v neděli bude mít určitě postaráno o zvláštní motivaci. Další známý, Ubong Ekpai, zápas v Ostravě naopak zmešká, protože při svém návratu do Budějovic v utkání proti Spartě byl vyloučen a čeká ho stop. Aktuálně ze známých jmen v prvním týmu skončil také zkušený Jiří Skalák, jenž byl přeřazen do béčka a řeší se jeho další budoucnost.


BANÍK

Po pěti týdnech konečně před vlastním publikem. Sérii tří zápasů venku zakončil Baník vítězstvím v Teplicích a celkovým ziskem pěti bodů. Díky nim se usadil na čtvrtém místě za Plzní a v době, kdy se v tabulce začínají vytvářet už větší bodové rozestupy, bude důležité potvrdit výhru z venku i domácím vítězstvím. Papírově je Baník favorit, ale… Má v poměrně čerstvé paměti, jak to je zrádné. Konkrétně právě od Dynama schytal u Vltavy v únoru v prvním utkání jarní části těžkou prohru za podobných okolností v tabulce. Do kádru se po trestu vrací útočník Erik Prekop, takže Pavel Hapal by měl mít k dispozici kompletní kádr. Baníku se na Městském stadionu zatím daří. I s poháry tady vyhrál všech pět utkání a pokusí se svou sérii protáhnout o další zápas.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Všichni samozřejmě očekávají, že potvrdíme body z Teplic, ale snadné utkání to nebude. Očekávám, že Budějovice budou organizované v defenzívě. My si s tím budeme muset poradit, vytvořit si šance a hlavně skórovat, to bude hodně důležité. A samozřejmě si pohlídat jejich brejkové a standardní situace. Proti Spartě Dynamo podalo i přes prohru zlepšený výkon a ve středu v pohárovém utkání v Příbrami trenér Straka vyměnil dost hráčů. Nehráli zdaleka všichni a šetřili je pravděpodobně na neděli na zápas u nás.“


DIVÁCI

Předprodej lístků probíhá a až do soboty můžete stále nakupovat ve výhodnějším cenovém tarifu. V den zápasu se budou vstupenky prodávat na pokladnách stadionu, které se otevřou v 11:30. Pro diváky je znovu přichystána food zóna, otevřena bude od 11:00.


CHANCE Liga – 10. kolo

Baník (4. místo, 14 bodů) – České Budějovice (16. místo, 1 bod)

Neděle 13:00, Městský stadion

Rozhodčí: Rouček – Hájek, Pochylý, VAR: Kocourek


Absence: nikdo – Ekpai (trest za ČK)

Nejlepší střelci: Ewerton (3) – Trummer (1)

Komu hrozí stop: nikdo


BANÍK VS ČESKÉ BUDĚJOVICE V SAMOSTATNÉ ÉŘE

Bilance vzájemných zápasů: 48 | 21-13-14 | 71:55

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Rajtoral, Mičola, Magera, Kuzmanovič 3 – Vácha 4

Nejvyšší výhra: 5:1 (21. května 2007)

Nejvyšší prohra: 0:3 (4. listopadu 2007, 10. února 2024)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (10. února 2024)

České Budějovice - Baník 3:0 (0:0)

Branky: 56. Šigut, 66. Králik, 69. Alli. Rozhodčí: Pechanec - Ratajová, Novák - Všetečka (video). ŽK: Hellebrand, Tranziska, Alli, Šípoš - Lischka. Diváci: 2457.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Nikl, Králik, Trummer - Čermák (88. Böhm), Suchan, Hellebrand - Šigut (83. Polanský), Ondrášek (78. Tranziska), Alli. Trenér: Lerch.

Baník: Letáček - Ndefe, Lischka, Pojezný (75. Blažek), Kpozo - Buchta (75. Rusnák), Boula, Rigo (60. Šín), Šehič (46. Ewerton) - Kubala - Klíma (75. Adediran). Trenér: Hapal.

33
Erik
Prekop
13
Samuel
Grygar
14
Radim
Šudák
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
32
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
66
Matúš
Rusnák
23
Issa
Fomba
9
David
Buchta
18
Roan
Nogha
41
Mikuláš
Kubný
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
6
Michal
Fukala
19
David
Lischka
95
Daniel
Holzer
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
30
Dominik
Holec
37
Matěj
Chaluš
17
Michal
Frydrych
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
24
Jan
Juroška