st 24.7.2024
Preview k zápasu

Návrat do Evropy: Baník vyzve Urartu (čtvrtek, 19:00)

Čtrnáct let čekání je u konce. Baník se vrací na evropskou pohárovou scénu čtvrtečním zápasem 2. předkola UEFA Konferenční ligy proti FC Urartu. Výkop na Městském stadionu je v 19:00, lístky se stále dají kupovat.

Naposledy to bylo v srpnu 2010. Baník byl vyřazen běloruským Mogilevem a od té doby na další utkání v Evropě čekal. Nyní se pod vedením trenéra Pavla Hapala do pohárů vrací.

„Těší mě, že u toho jsem. Baník a hlavně jeho fanoušci si to po těch letech už opravdu zasloužili a my se vynasnažíme, aby to byl návrat úspěšný a udělali jsme v prvním utkání dobrý základ do odvety. Věřím, že si diváci najdou cestu na stadion a pomohou nám v tom,“ řekl Pavel Hapal.

Čtvrtý tým arménské ligy prošel do 2. předkola přes Tallinu Kalev, kterou porazil 2:0 a 2:1. Baník měl na zápasech přímo svého pozorovatele Jiřího Nečka.

„Arménská liga se ještě nehraje, takže jsme rádi, že jsme je mohli vidět v ostrém utkání. Viděli jsme, že to jsou techničtí a pohybliví hráči, situace řeší fotbalově. Ty zápasy byly dost odlišné a trochu nás překvapilo, že v tom venkovním utkání vypadali lépe než doma v odvetě. Tam neměli tolik šancí,“ řekl Pavel Hapal.

Urartu se v Tallinu muselo obejít bez několika ruských hráčů, kteří nedostali víza. Zda se situace bude opakovat i nyní, tím se Baník nechce zaobírat. „Tohle nechceme vůbec řešit, jestli budou, nebo ne. Musí to být hlavně o nás. Oni nakonec doma v odvetě žádného z těch ruských hráčů do základu nepostavili, i když už hrát mohli. Takže momentálně jejich trenér sází na jiné hráče v základní sestavě. Ale jak říkám, my chceme, aby to bylo o nás a zaměřujeme se na vlastní výkon,“ řekl Pavel Hapal.

Baník najíždí na pohárový model čtvrtek – neděle a širší kádr se nyní bude zvlášť hodit. „Určitě nějaké změny uděláme,“ plánuje kouč, jenž nemůže počítat jen se zraněným Davidem Lischkou.

FC Urartu je mladý klub s rokem vzniku 1992, ale v Arménii se rychle zařadil do širší špičky a v evropských pohárech se od roku 2003 objevuje stabilně. Se zápasy play off má tedy bohaté zkušenosti.

Utkání se hraje od 19 hodin. Už od 17:00 ale můžete posedět ve food zóně a od 17:30 se otevřou i vstupy na stadion. Pokladny budou v provozu rovněž od 17:00. Lístky jsou v prodeji on-line. Mějte, prosím, na zřeteli, že na utkání s Urartu neplatí permanentky. Permanentkáři mají při koupi vstupenky slevu 10%.


UEFA Konferenční liga – 2. předkolo:

Baník – FC Urartu (19:00, Městský stadion Ostrava)

Rozhodčí: Bejtullahu - Bullatovci, Muhadri.

35
Jakub
Markovič
23
Issa
Fomba
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
32
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
66
Matúš
Rusnák
15
Patrick
Kpozo
37
Matěj
Chaluš
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
30
Dominik
Holec
20
Abdullahi
Tanko
6
Michal
Fukala
95
Daniel
Holzer
17
Michal
Frydrych
0
Roan
Nogha
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
33
Erik
Prekop
28
Filip
Kubala
14
Radim
Šudák