so 4.3.2023
MUZ

Penalta znamenala bod: Pardubice - Baník 1:1

Baník veze z Pardubic bod za remízu 1:1. Na rychlý vedoucí gól Pavla Černého zareagoval Baník vyrovnáním Cadua ještě do poločasu, po přestávce už se stav neměnil.

Baník se musel od samého začátku vypořádávat se ztrátou. Hned ve 3. minutě se v šestnáctce prosadil Pavel Černý. Z pozice zády k brance se opřel do míče a velmi šikovným kopem přes hlavu překonal Jana Laštůvku.

Ve 13. minutě přišla chyba v rozehrávce a velká šance domácích. Pavel Černý střílel, Jan Laštůvka vyrazil, míč se dostal k Dominiku Janoškovi, a ten z velmi dobré pozice trefil tyč.

Pak si ale vypracoval tutovku Baník. Zprava poslal před branku přízemní centr Cadu, k přední tyči seběhl Srdjan Plavšič, ale také on trefil zblízka tyč.

Ve 35. minutě se hosté dočkali vyrovnání. Předcházela mu ruka domácího Robina Hranáče, k níž ho svou aktivitou přinutil Muhamed Tijani. Sudí Hocek bez zaváhání odpískal penaltu a Cadu ji bezpečně proměnil. Zamířil k levé tyči, Florin Nita se k ní vrhnul, střela ale letěla dostatečně vysoko a Nita na ni nedosáhl.

Ve druhé půli aktivita poněkud upadla, začalo se hrát opatrněji, míč měli častěji v držení domácí. V 57. minutě zahrozil hlavičkující Černý, ale minul. Baník se do vyložených pozic nedostával, nejblíže k tomu, aby se to povedlo, měl po rychlé protiakci, na jejímž konci posílal míč před malé vápno Jiří Fleišman. Míč ale mezi nabíhajícími hráči Baníku proletěl a k zakončení nedošlo.

V 77. minutě se po rohu a odraženém míči dostal k dorážce z nějakých osmi metrů domácí Hlavatý, ale přestřelil, na konci zápasu vytáhl Jan Laštůvka zpod břevna nepříjemnou hlavičku Dominika Kostky. I Baník se ještě jednou dostal do zakončení, hlavičce Davida Buchty scházelo více razance.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

PAVEL HAPAL: "Zápas pro nás začal špatně, inkasovali jsme rychlý gól. Byla to facka, ze které jsme nějakým způsobem oklepali a dali jsme gól na 1:1. Pak si troufnu říct, že jsme byli i lepším týmem. Ve druhém poločase se hrálo opatrněji, nikdo nechtěl udělat chybu, Pardubice byly trochu aktivnější, nám až na jednu situaci nepodařilo vypracovat si šanci, ze které bychom dali druhý gól. Vezeme bod, za to si mužstvo pochvalu zaslouží, ale cítím i zklamání."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

4.
sobota
března
Pardubice VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 3. Černý – 35. Cadu (pen.). Rozhodčí: Hocek – Ratajová, Vyhnanovský, VAR: Adámková. ŽK: 63. Vlček, 78. Krobot – 45. Šín, 58. Tijani, 78. Fleišman.
Diváci: 4527

Sestavy

Pardubice

Nita – Kostka, Vlček, Hranáč, Helešic – Hlavatý, Vacek, Janošek (90+4. Darmovzal) – Tischler (60. Krobot), Černý (60. Huf), Sychra (46. Šimek).

Baník

Laštůvka – Sanneh, Bitri, Pojezný, Fleišman – Boula – Cadu (84. Jaroň), Mišković (64. Kuzmanović), Šín (84. Buchta), Plavšić (90. Šehić) – Tijani (64. Almási).
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma