so 4.2.2023
MUZ

Demolice po pauze: Teplice - Baník 0:5!

Baník veze domů bodový zisk i z druhého jarního utkání venku. Tentokrát bral všechny tři body a naprosto po zásluze. Teplicím nastřílel pět gólů, žádný neinkasoval, takže po skončení utkání platil nečekaně jednoznačný výsledek Teplice - Baník 0:5! Všech pět gólů nastříleli Ostravané ve druhé půli!

Hned v 6. minutě si Baník vypracoval první tutovku. Po rychlé a přesné kombinaci na pravé straně poslal Robert Mišković balon na malé vápno před branku Eldaru Šehičovi. Ten však ve výborné pozici míč netrefil, jak zamýšlel, a Tomáš Grigar kritickou situaci na lajně zachránil.

Tepličtí zahrozili výrazněji po čtvrthodině hry z brejkové situace. Před Janem Laštůvkou se ve finále s míčem na noze zjevil Daniel Trubač, gólman Baníku byl ale dostatečně rychlý, prostor před ním uzavřel a ránu zablokoval.

Na aktivní hře Baníku byla zcela zřejmá snaha určovat dění na hřišti, na velmi měkkém terénu byla ovšem kombinace stále složitější a Slezané se do střeleckých pozic dostávali složitěji.

Hra se v první půli ve většině času odvíjela na teplické polovině, domácí však dokázali zahrozit. Krátce před poločasem se na levé straně uvolnil Ladislav Kodad, z hranice šestnáctky to zleva zkusil obstřelem na horní roh branky a minul zhruba o metr či dva.

Do druhé půle vstoupily aktivněji Teplice a nikoho v tu chvíli nenapadlo, co se bude na ploše dít. Baník to gólově rozjel v 51. minutě. Zprava zacentroval Cadu, Jiří Klíma se na malém vápně u přední tyče vřítil do správného prostoru a zblízka otevřel skóre.

Teplice okamžitě přidaly na aktivitě. Rezultovaly z toho dvě střely, tu první a nebezpečnější vypálil Kodad, Jan Laštůvka ale bezpečně zakročil, s tou druhou střelou, jejímž autorem byl Trubač, měl přece jen méně práce.

Domácí nadále tlačili, test baníkovské defenzivy ale dopadl v této pasáži na výbornou. Slezané se teplickému tlaku ubránili a snahu domácích utnuli druhým gólem. Po rychlé akci se Jiří Klíma proti bránícímu hráči na pravé straně šestnáctky perfektně uvolnil a poslal bezchybnou přihrávku před branku Caduovi. Tomu zbývalo jen kopnout míč do prázdné – 0:2!

Od této chvíli už Baník hru zcela kontroloval a hodlal náskok ještě navýšit. To se poprvé povedlo v 79. minutě Filipu Kaločovi. Jeho dělovka z 20 metrů prosvištěla jednomu z teplických obránců mezi nohama a žuchla do sítě – 0:3!

Slezané zůstali nadále nenasytní. V 83. minutě pláchnul Srdjan Plavšić, předložil Jiřímu Boulovi, a ten přidal čtvrtý gól.

A v nastaveném čase rozehrál Jiří Boula po zisku míče na polovině soupeře míč doprava Nemanjovi Kuzmanovičovi, ten poslal ze strany přízemní pas před branku. U vzdálenější tyče zavíral prostor David Lischka, míč k němu doletěl a stoper Baníku zblízka stanovil konečné skóre: 0:5!

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Jiří Jarošík: "Byl to podobný zápas jako před týdnem na Bohemce. Odehráli jsme slušných 60 minut, potopil nás až druhý gól, po kterém jsme už nebyli kompaktní a soupeř nás trestal. Ke konci už to Baníku šlo, tlačil se do koncovky a nasázel nám další góly, ale tam už byly z naší strany jednoduché a dětské chyby."

Pavel Hapal: "Výsledek je pro nás nádherný, ale rozhodně se nerodil jednoduše. Hlavně na začátku druhé půle nás Teplice zmáčkly, a kdyby vstřelily úvodní branku, byl by to zase nervózní zápas. Výborně jsme vstoupili do utkání, ale když nedáte ve dvou zápasech čtyři pět tutových šancí, tak to s psychikou zamává. Nakonec to ukázal i konec utkání, kdy už jsme si s vědomím jasného vedení dovolili věci, které jsme si na začátku zápasu nedovolili. Takhle chceme hrát, od první minuty do poslední. Celkově jsem spokojený s přístupem hráčů na začátku jara, ani dnes se jim nedá nic vytknout jak směrem dozadu, tak směrem dopředu. Ještě důležitější než pět nastřílených gólů je pro mě nula vzadu."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

4.
sobota
února
Teplice VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 51. Klíma (Cadu), 64. Cadu (Klíma), 79. Kaloč (Juroška), 83. Boula (Plavšić), 90+4. Lischka (Tijani). Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček. ŽK: 18. Juroška.
Diváci: 2563

Sestavy

Teplice

Grigar – Hyčka, Mičević, Knapík (77. Chaloupek), Hybš (70. Radosta) – Kučera, Mareček (84. Čičovský) – Urbanec, Trubač, Kodad (84. Procházka) – Vachoušek (70. Sy).

Baník

Laštůvka – Juroška, Pojezný, Lischka, Šehić – Kaloč – Mišković (69. Boula), Cadu (86. Jaroň), Buchta (39. Kuzmanović), Plavšić (86. Šín) – Klíma (69. Tijani).
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar