ne 6.11.2022
MUZ

Po boji nakonec bez bodu: Slavia - Baník 3:1

Baník se vrací z Edenu bez bodu. Na vedoucí gól Slavie dokázal reagovat vyrovnáním, gól domácích na 2:1, jenž padl po velmi sporné situaci, se ukázal jako klíčový. Nakonec platil výsledek Slavia - Baník 3:1.

V 6. minutě letěl míč poprvé na branku jednoho ze soupeřů. Mohl za to Moses Usor, jehož táhlou střelu Jan Laštůvka bez problémů chytil. O chvíli později to zkusil razantněji Ondřej Lingr, ale minul.

Baník poprvé a vcelku zajímavě zahrozil ve 13. minutě, kdy se po rozehraném rohovém kopu dostal ke střele zblízka Karel Pojezný, jeho pokus však defenziva domácích v malém vápně zablokovala.

Baník pak dlouho držel Slavii na distanc od své branky, aktivním napadáním jí několikrát dokázal sebrat míč už při rozehrávce

Až ve 37. přišel roh domácích, jeden z hráčů nasměroval míč na branku Baníku, z jejíhož prostoru míč vyhlavičkoval Michal Frydrych.

O tři minuty později trefil Lingr zpoza šestnáctky břevno.

Obří šance přišla po čtyřiceti minutách a měl ji Eldar Šehič. Baník rozehrál rychlý brejk, Ladislav Almási ji za půlící čárou nejdříve ve sprintu potáhl, pak předložil míč právě Šehičovi, který byl sám proti Kolářovi. Snažil se zakončit ke vzdálenější tyči, míč však špatně trefil a branku minul.

V 53. minutě přišel smolný moment. Centrovaný míč tečoval smolně Filip Kaloč a usměrnil jej do vlastní branky – 1:0.

V 58. minutě Baník vyrovnal. Na rohový kop Eldara Šehiče si v šestnáctce u zadní tyče naskočil Jiří Fleišman a jeho prudkou hlavičku zkrátka nebylo v lidských silách zastavit – 1:1!

V 73. minutě si však Slavia vzala vedení zpět. Po neodpískaném zákroku na Gigli Ndefeho podnikli domácí výpad do otevřené obrany Baníku, který zakončil gólovou střelou Matěj Jurásek – 2:1.

Stejný hráč pak nechytatelnou ranou do šibenice potvrdil tříbodový zisk Pražanů.

Na konci 85. minuty pálil Ladislav Almási bez přípravy z dobré pozice uvnitř šestnáctky vedle a v nastavení pálil z nějakých deseti metrů, ale poněkud z úhlu, Petr Jaroň, Kolář vyrazil.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Jindřich Trpišovský: „Dnes jsme viděli velmi zajímavý zápas. Oba týmy předváděly ve své hře rychlé brejky. Baník byl velmi kompaktní v obraně. Do druhého poločasu jsme vstoupili s větší aktivitou a podařilo se nám dát gól. Chtěl bych pochválit celý tým, kdy krom jedné standardní situace jsme předvedli skvělý výkon."

Pavel Hapal: „Poměrně dobře se nám dařilo Slavii bránit, ale přišel smolný vlastní gól. Na tuto branku jsme našli odpověď po standardní situaci, ale po druhém gólu Slavie se utkání zlomilo. Kluci na hřišti nechali všechno, ale chtělo to některé situace lépe dohrát."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90300

Informace o utkání

6.
neděle
listopadu
Slavia VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 53. Kaloč vlastní, 73. M. Jurásek, 79. M. Jurásek – 58. Fleišman (Šehić). Rozhodčí: Batík – Nádvorník, Paták, VAR: Všetečka. ŽK: 90+2. Provod – 36. Kaloč, 66. Cadu.
Diváci: 16130

Sestavy

Slavia

O. Kolář – Douděra, Kačaraba, Santos, D. Jurásek – Hromada (46. Tiéhi), Oscar (86. Kričfaluši) – Usor (69. M. Jurásek), Lingr (80. Provod), Olayinka – Jurečka (69. Tecl).

Baník

Laštůvka – Ndefe, Frydrych, Pojezný, Fleišman – Cadu (69. Jaroň), Kaloč (59. Boula), Tetour (84. Smékal), Šehić (84. Tijani) - Kuzmanović (69. Mišković) - Almási.
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe