so 29.10.2022
MUZ

Další domácí triumf: Baník - Ml. Boleslav 3:1!

Baník zamrazil vývoz bodů z vlastního stadionu. Po vítězství nad Slováckem zdolal v domácím prostředí i Mladou Boleslav a díky vítězství 3:1 zapsal do tabulky další tři body!

Hned v 6. minutě měl Baník gólovou šanci. Daniel Tetour nejenže potáhl celou rychlou akci osou hřiště, ale nadto nanejvýš přesně předložil rozběhnutému Srdjanu Plavšičovi, který byl sice mírně z úhlu, přesto ve vynikající pozici. Vypálil, Jan Šeda v mladoboleslavské brance jeho ránu vyrazil.

Ještě složitější, byť ne tak nápadnou, situaci řešil za chvíli na druhé straně Jan Laštůvka. Zpoza šestnáctky vypálil David Pech. Jeho střela nabrala směr k levé tyči, ale jeden z hráčů Baníku ji tečí nasměroval k tyči opačné. Gólman Baníku stačil skvěle zareagovat, k ráně se přemístit a vyrazit ji.

V 16. minutě potáhl míč přes mladoboleslavskou půlku až před šestnáctku Srdjan Plavšič, vypálil, Jan Šeda lapil.

Baník zahrával roh. Hotovil se k tomu Nemanja Kuzmanovič, ještě než ale rozehrál, cosi si gesty vyjasnil se Srdjanem Plavšičem. Právě jemu pak na roh šestnáctky rohový kop rozehrál, Plavšič mu balon vrátil, „Kuzma“ nacentroval na vzdálenější tyč, a tam už číhal Michal Frydrych. Hlavou usměrnil míč přesně, jak chtěl, a Šeda neměl nárok – 1:0.

Krátce před koncem poločase se dostal blízko před Jana Laštůvku aktivní Pech, brankář Baníku mu ale prostor ke střele zmenšil a výborně vymanévroval i Pechovu snahu o uvolnění se a následnou střelu. Tu Laštůvka nohou vykopl. Vzápětí pálil z větší vzdálenosti Ondřej Karafiát a trefil tyč!

Dva vynikající zákroky předvedl v úvodu druhého poločasu mladoboleslavský Jan Šeda. Nejdříve v situaci, kdy se na něj z levé strany řítil Cadu, jemuž k druhé tyči nabíhal Ladislav Almási. Šeda dokonale vystihl Caduův úmysl a jeho přihrávku, která by jinak s jistotou vyústila v gól, dokázal zachytit. Vzápětí to na Šedu zkoušel z bezprostřední blízkosti a z otočky znovu Cadu, Šeda se vymrštil a ránu k tyči vyškrábl.

Nakonec ale mladoboleslavský brankář stejně kapituloval. Michal Frydrych prodloužil rohový kop hlavou za sebe přesně do místa, kde číhal Jiří Fleišman. A ten zblízka zvýšil na 2:0.

A zanedlouho už to bylo o tři góly. Srdjan Plavčič dlouhým centrem našel ve vápně Ladislava Almásiho a jeho hlavička byla nezastavitelná.

Baník hru ve druhém poločase zřetelně ovládal, vytvořil si několik dalších střeleckých pozic, obrovskou možnost měl Petr Jaroň, který se ocitl v šestnáctce po rychlé kombinaci sám proti Šedovi. Vsadil na tvrdou ránu a přestřelil.

Krátce před koncem pláchnul po levé Srdjan Plavšič, poslal míč před branku, k zakončení se dostal Jiří Boula, ale míč na lajně zastavil skluzem Marek Suchý.

V poslední minutě přišla korekce výsledku. Lukáš Mašek využil otevřený prostor a od středového kruhu běžel sám na Jana Laštůvku. Napálil míč k tyči a upravil na konečných 3:1.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Pavel Hapal: "Dnes jsme zvládli velice náročné utkání. Jsem rád za výkon svých hráčů, ačkoliv mě mrzí inkasovaná branka v závěru utkání. Mohlo to skončit i větším gólovým rozdílem z počtu šancí, které jsme si vytvořili."

Pavel Hoftych: "Dnešní zápas přinesl z mého pohledu dva velice rozdílné poločasy. Vylámali jsme si zuby na soupeřově brankáři Honzovi Laštůvkovi a nepohlídali jsme si standartní situace, ve kterých byl soupeř dnes velmi silný."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

29.
sobota
října
Baník VS Boleslav
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 22. Frydrych (Kuzmanović), 52. Fleišman (Frydrych), 59. Almási (Plavšić) – 90. Mašek. Rozhodčí: Černý – Pečenka, Líkař, VAR: Kocourek. ŽK: 2. Kaloč, 24. Almási – 72. Dancák.
Diváci: 6232

Sestavy

Baník

Laštůvka – Juroška (87. Sanneh), Frydrych, Pojezný, Fleišman – Cadu (71. P. Jaroň), Kaloč, Kuzmanović (71. Boula), Tetour (80. Mišković), Plavšić – Almási (80. Klíma).

Boleslav

Šeda – Šimek, Suchý, Karafiát – Kubista (68. Dancák) – Pech, Mareček (84. Stránský), Látal (58. Darmovzal), Fulnek – Ladra (84. Donát), Skalák (68. Mašek).
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić