ne 5.9.2021
JUN

Béčko zdolalo Blansko 4:0

Rezerva Baníku si v utkání 6. kola MSFL na Bazalech nedělala velké problémy a porazila Blansko vysoko 4:0. Slezané tak ukončili soupeřovu čtyřzápasovou vítěznou sérii a potřetí za sebou připsali tři body.

Baník se dostal rychle do vedení. V 16. minutě proměnil Petr Jaroň penaltu a nasměroval tak svůj celek za tříbodovým ziskem. O pět minut později se po individuální akci Jana Martiníka zdálo, že obrana hostů má situaci ve vlastní šestnáctce pod kontrolou. Přišel však kiks, míč se odrazil k volnému Petru Jaroňovi, a ten zblízka zvýšil.

Ve 28. minutě obral Jan Martiník soupeře o balon, namířil si to vstříc šestnáctce soupeře, zpoza její hranice vystřelil, a trefil přesně k tyči - 3:0.

Ještě v prvním poločase mohl Petr Jaroň zkompletovat hattrick, u vzdálenější tyče si počíhal na přihrávku, ta přišla, Jaroň vypálil, ale gólman Nešetřil skvěle zasáhl a ránu s gólovými parametry vyrazil.

Baník do té doby zcela dominoval. Teprve v posledních minutách první půle se hosté z Blanska dostali alespoň na chvíli blíže brance Lumíra Číže, i tak však zůstal gólman Baníku v první půli zcela bez práce.

Ve druhé půli si to gólman Baníku vynahradil, skvěle zasáhl proti šanci hostujícího Machálka, parádně vyrazil Tenorovu střelu, která mířila k tyči, a vzápětí i proti velmi nebezpečné hlavičce jednoho z hráčů Blanska, která také letěla k tyči.

Baník mezitím prostřídal, do hry se dostali i dorostenci, a průběh zápasu si pohlídal. V 79. minutě po přihrávce Zdeňka Říhy uzavřel účet zápasu Mo Sanneh.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

TOMÁŠ HEJDUŠEK:"Do zápasu jsme nastoupili s omlazenou sestavou už tak mladého týmu, ale výsledek hovoří za vše. O výsledku rozhodlo našich vynikajících třicet minut, které jsme potvrdili gólově. Do druhého poločasu soupeř otevřel hru a vsadil vše na jednu kartu, ale až na jednu výjimku jsme je k ničemu nepustili a sami jsme byli nebezpeční. Výsledek utkání odpovídá dění na hřišti."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Lumír Číž90000

Informace o utkání

5.
neděle
září
Baník B VS Blansko
MSFL

Statistiky

Poločas: 3:0
Branky: 16. a 21. z pen. Jaroň, 28. Martiník, 79. Sanneh. Rozhodčí: Ogrodník – Drozdy, Tomanec. ŽK: Temel – Nešetřil
Diváci: 350

Sestavy

Baník B

Číž - Zouhar (60. Bitta), Kulig, Stoklásek, Sanneh (80. Nevřela) - Chvěja, Holaň (72. Temel) - Zálešák, Martiník, Jaroň (72. Jiříček)- Smékal (60. Říha)

Blansko

Nešetřil – Blažík, Fall, Hladký, Chyla, Kroutil, Machálek, Mach (46. Reteno), Pyš (52. Tenora), Smrčka, Tulajdan.
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe