ne 8.8.2021
JUN

Bazaly viděly vítězství Baníku

Také B-tým Baníku si připsal na konto tři body. V utkání 2. kola MSFL přehrál na Bazalech Frýdek-Místek 2:0.

Baník, v jehož středu nastoupilo několik hráčů A-týmu, si od první minuty vynutil zřejmou převahu a první poločas se odehrál prakticky na jednu branku. Ve 21. minutě vnikl po levé straně do šestnáctky velmi aktivní Jan Martiník, míč se nakonec dostal k druhé tyči, kde číhal Petr Jaroň, který neměl problém trefit odkrytou branku - 1:0.

O chvíli později mohl zvýšit Jan Martiník, Josef Květon v brance Frýdku-Místku proti němu vytasil skvělý zákrok nohou. Zachránil prakticky jistý gól, balon na lajně vykopl. A pak to postupně ze střední či větší vzdálenosti zkoušeli Adam Jánoš, Jakub Pokorný, Ondřej Chvěja nebo znovu Jan Martiník, obvykle však mířili o kousek mimo.

Do druhé půle nastoupili hosté o poznání aktivněji, hned v úvodu druhé části z toho rezultovala zajímavá šance, a pak pokusy Lukáše Raaba či Dominika Konečného. Na druhé straně zkoušel na Květona vyzrát Tomáš Zajíc, ale také jeho obstřel letěl mimo. Tomáš Zajíc měl později velkou šanci. Elegantně si na prsou zpracoval centr zprava, vystřelil však zblízka těsně mimo.

To už ale Baník vedl o dva góly. Prosadil se totiž Daniel Smékal. Sotva přišel jako střídající hráč na hřiště, přistál u něj po rohovém kopu u zadní tyče míč a Smékal jej uklidil do branky. Utkání pak nabídlo ještě několik zajímavých situací včetně například hlavičky Dyjana Carlose de Azeveda, kterou elegantním skokem zpacifikoval Květon, skóre už se ale neměnilo.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

TOMÁŠ HEJDUŠEK: "V sestavě se objevila řada hráčů A-týmu, což se na kvalitě muselo zákonitě projevit. K tomu ostatně B-tým slouží. Pakliže je nutné zajistit hráčům áčka vytíženost, B-tým jim dá prostor. Kluci z béčka ale vědí, že sezona je dlouhá a oni svůj čas dostanou, takže na sobě budou pracovat se stejným nasazením dále. Máme po dvou kolech čtyři body, to je dobrý impulz do další práce. Chci poděkovat za šanci hrát na Bazalech, bylo to příjemné pro nás a hlavně pro fanoušky. Věřím, že se tahle šance bude opakovat.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Radovan Murin90000

Informace o utkání

8.
neděle
srpna
Baník B VS Frýdek-Místek
MSFL

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 21. Jaroň, 62. Smékal. Rozhodčí: Bebenek – Mrázek, Grečmal. ŽK: Martiník - Raab.
Diváci: 277

Sestavy

Baník B

Murin – Sanneh (46. Zálešák), Pokorný, Harušťák, Granečný, Jánoš (82. Kulig), Jaroň (78. Fulnek), Chvěja (61. Boháč), Zajíc, Martiník (61. Smékal), De Azevedo

Frýdek-Místek

Květon – Velner, Neuer, Barkov (71. Kovařík), Konečný (82. Šponer), Janša (46. Kučera), Vengřinek, Manzia, Tamajka, Raab (86. Blejchař), Byrtus (86. Kováč)
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček