so 24.7.2021
MUZ

Bod byl blízko: Jablonec - Baník 1:0

Velmi nešťastně skončil zápas Baníku v Jablonci. Slezané si na Střelnici vypracovali řadu šancí, podali velmi slušný výkon, přesto prohráli. Dvě minuty před koncem rozhodl domácí Václav Pilař o výsledku Jablonec - Baník 1:0.

Utkání začalo hodně svižně a bylo se na co dívat. Hned po půlminutě se dostal k nebezpečné hlavičce Ladislav Almási, domácí hráč srazil jeho pokus na roh. Z něj se k další hlavičce dostal David Lischka, o kousek však minul.

Třetí hlavička zápasu se zrodila ve třetí minutě, tentokrát na druhé straně. Také domácí Pleštil minul.

Čtvrtá minuta – pokračující aktivita Baníku– další příležitost. Laco Almási přiťukl Dyjanu Carlosovi de Azevedovi, ten vypálil zpoza šestnáctky, Hanuš chytil.

Minuta šestá, další pokus Baníku. Carlos de Azevedo centroval, Ladislav Almási se prosadil v souboji, hlavou mířil k tyči, Hanuš u ní přistál včas.

Téměř vzápětí byli blízko pro změnu domácí. Kratochvíl si naběhl na rohový kop, míč nakopl z první a trefil břevno.

Baník se nezalekl a pokračoval v tempu. Další velkou šanci Slezanů viděli diváci ve třinácté minutě. David Lischka rozehrál z vlastní poloviny po zemi rozběhnutému Jiřímu Fleišmanovi, ten si míč posunul dopředu, okamžitě nacentroval a Ladislav Almási se znovu dostal k hlavičce. A velmi ostré. Jeho bomba mířila těsně mimo.

Hra se pak začala vyrovnávat a domácí si začali brát slovo častěji. Kubistův přízemní centr ze 17. minuty proletěl šestnáctkou Baníku, aniž jej kdokoliv z domácích hráčů dostihl.

Pak ukázal Jan Laštůvka, že také v nové sezoně hodlá předvádět vynikající zákroky. Domácí Pleštil pláchl po pravé straně, poslal balon do šestnáctky, Kratochvíl vystřelil bez přípravy, Jan Laštůvka však skokem ke své levé tyči a následným vyboxováním situaci pro Baník zachránil.

Gólman Baníku pak výborně zasáhl proti Kratochvílově centru na malé vápno. Chytil jej, stejně jako vzápětí stejný pokus Pleštilův.

Po půli nejdřív zasahoval Jan Laštůvka proti střele Malinského, a pak byl blízko gólu Baník. Domácí stoper Martinec si totiž na tyč vlastní branky srazil centr Nemanji Kuzmanoviče. A vzápětí pálil ostře nad Filip Kaloč.

V 59. minutě se Baník už už radoval z gólu Ladislava Almásiho. Sudí Pechanec však s pomocí videa dodatečně odpískal ofsajd.

Nebezpečně pak hlavičkoval David Lischka. Gólman Hanuš měl kliku, že míč letěl přímo na něj.

A také Yira Sor střílel nebezpečně, pod břevno, ale víceméně do středu branky. Hanuš vypíchl na roh.

Domácí pak s blížícím se koncem sice pozvolna zvyšovali tlak, ale do šance se přes pozorně bránící Baník dlouho nedostali. Naopak znovu zahrozili Slezané. V 82. minutě se na vlastní polovině rozběhl Yira Sor, domácí obrana jej nebyla schopna zachytit, Sor před jabloneckou šestnáctkou posunul Jiřímu Klímovi, který byl sám před Hanušem. Ten ale bleskurychle vyběhl a tutovku Baníku zmařil.

V 85. zahrozil Jablonec. Martin Doležal tečoval přízemní centr na malém vápně patičkou a míč prosvištěl těsně kolem vzdálenější tyče.

Dvě minuty nato vystihl Yira Sor jabloneckou malou domů, využil své rychlosti a míč před Hanušem vypíchl, dostihl jej a z úhlu zkoušel míč zatočit do branku. Minul.

V 88. minutě přišlo rozhodnutí. Pleštilův centr umístil u vzdálenější tyče do branky Václav Pilař.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

PETR RADA: "Na první kolo to bylo z obou stran velmi kvalitní utkání. My jsme byli šťastnější a vítězství nad silným Baníkem si ceníme."

ONDŘEJ SMETANA: "Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale postupem první půle byl Jablonec lepší. Měl plno rohů, dostal nás pod tlak. Na to jsme reagovali o poločase a náš výkon se zlepšil. Byli jsme víc kompaktní, hra se vyrovnala. Dostávali jsme se do šancí. Myslím, že jsme měli nějakou dotáhnout a odjet minimálně s bodem, který by byl cenný. V 88. minutě musíme takovou situaci uhlídat, musíme být v bloku. Takový souboj musíme uhrát, uskákat, ani k tomu soupeře nepustit. Tahle prohra hodně mrzí, štve to. Jestli chceme být úspěšní a bodovat, musíme dávat góly. Neproměněná šance je stejná chyba, jako když gól dostanete."

Statistiky hráčů

#HráčMinutyGólyAsist.ŽKČK
4Yira Sor200000
9David Buchta900010
11Nemanja Kuzmanović700000
13Roman Potočný350010
19David Lischka900000
20Jakub Pokorný110000
21Jiří Klíma110000
22Filip Kaloč900000
23Jaroslav Svozil900000
25Jiří Fleišman900000
32Lukáš Budínský790000
77Gigli Ndefe900000
91Dyjan Carlos De Azevedo550000
99Ladislav Almási790000

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90110

Informace o utkání

24.
sobota
července
Jablonec VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 88. Pilař. Rozhodčí: Pechanec – Hájek, Mokrusch. ŽK: Krob, Pilař - Potočný, Buchta, Laštůvka. Diváci: 2365.

Sestavy

Jablonec

Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Krob – Považanec – Pleštil (90. Holík), V. Kubista, Kratochvíl (83. Smejkal), Malínský (73. Pilař) – Doležal.

Baník

Laštůvka – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – de Azevedo (55. Potočný), Kuzmanovič (70. Sor), Kaloč, Budínský (79. Klíma), Buchta – Almási (79. Pokorný).
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek