st 23.12.2020
MUZ

Loučení s podzimem za tři body: Brno - Baník 0:1

Baník zvládl i poslední zápas roku 2020. Díky proměněné penaltě vyhrál v Brně 1:0 a prodloužil svou sérii zápasů bez porážky na šest utkání.

Hned ve třetí minutě zahrozil Baník poprvé. Daniel Tetour vyslal dlouhým pasem Tomáše Zajíce, ten se v šestnáctce zbavil Pavla Dreksy, chtěl zblízka obstřelit Martina Šustra a obstřelil i pravou tyč jeho branky.

Domácí byli nejblíž možnému gólu po centru Šimona Šumbery, který se nakonec odrazil od Martina Filla těsně vedle branky Jana Laštůvky.

Martin Fillo se pak na druhé straně málem proháčkoval do dobré příležitosti, po krátkém slalomu se ale nakonec ke střele nedostal.

Velká příležitost Baníku přišla ve 27. minutě. Po vhazování z pravé strany se dostal před malým vápnem do zakončení Nemanja Kuzmanovič, Šustr jeho ránu vyrazil a dorážet mohl Daniel Holzer. Namířil k tyči, jenže právě tohle Šustr předvídal a skvělým zákrokem Danu Holzerovi chytil jistý gól.

Ve 38. minutě si Daniel Tetour v brněnské šestnáctce chytře pustil míč před sebe, David Jambor jej fauloval a byla z toho penalta. Ty Dyjan Carlos de Azevedo umí – 0:1!

Jan Laštůvka pak vyrazil střelu domácího Adama Fouska a první poločas skončil.

Ve druhé půli se hra dlouho odbývala mezi šestnáctkami. Baník držel domácí v bezpečné vzdálenosti od branky až do 77. minuty, v níž se Daniel Fila dostal ke střele zblízka. Byl ale mírně z úhlu a branku minul.

A o chvíli později hlavičkoval Antonín Růsek a Jana Laštůvku nezaskočil ani ošemetný odraz míče od hrbolatého terénu.

V závěru zápasu zahrozil na druhé straně David Buchta. Gól nedal, nicméně Baník i tak tři body uhájil.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Richard Dostálek: "Byli jsme sice Baníku vyrovnaným soupeřem, ale na to se nehraje. Fotbal se rozhoduje v pokutových územích a v nich nás Ostrava dokázala přetlačit. My jsme udělali několik velkých chyb při obsazování středových hráčů soupeře, z čehož pramenila i gólová situace."

Luboš Kozel: "Jsme spokojeni se třemi body a s vítězstvím, které je podle mě zasloužené. Hlavně v první půli jsme byli jednoznačně lepším týmem, šance měli Zajíc i Holzer, ale do vedení jsme šli z penalty. S přibývajícím časem se zhoršoval terén a pro fotbal tam bylo prostoru čím dál míň. My jsme nepřidali druhou gólovou pojistku, ale zase jsme to slušně ubránili, i když jsme nehráli dobře, střídající hráči se moc nechytli."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

23.
středa
prosince
Brno VS Baník
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 39. de Azevedo (penalta). Rozhodčí: Berka – Horák, Hurych. ŽK: Fousek - Kaloč. Hráno bez diváků.

Sestavy

Brno

Šustr – Bariš, Dreksa, Gajić (23. Kotula, 46. Hlavica), Šural – Štepanovský, Jambor (75. Koudelka), Vaněk, Šumbera (46. M. Vintr) – Fousek (75. Fila) – Růsek.

Baník

Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – de Azevedo (86. Chvěja), Jánoš, Kuzmanovič (74. Kaloč), Tetour (86. Azackij), Holzer (74. Buchta) – Zajíc (69. Tijani).
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács