so 29.6.2019
MUZ

Cenná výhra nad Samarou, rozhodl Dame Diop

Do třetice se to povedlo. Baník v třetím přípravném utkání zaznamenal první letní vítězství, a to proti účastníkovi nejvyšší ruské soutěže Křídlům Sovětů Samara. Pod rozžhaveným sluncem v Rudersdorfu zápas jediným gólem v 83. minutě rozhodl Dame Diop, který hlavou dokončil průnik a centr Dyjana Carlose de Azeveda.

Premiéru v sestavě Baníku si na pravé straně a rovnou i s kapitánskou páskou odbyl Rudolf Reiter, který v úvodu vedl i nejnebezpečnější akci. Jeho centr zprava se v 6. minutě záludně snášel za brankovou čáru, ale ruský gólman míč vytáhl nad břevno.

Po úvodní aktivitě Baníku se hra přestěhovala do středu pole. Rusové při občerstvovací pauze v polovině prvního poločasu nezvykle prostřídali kompletní jedenáctku a opticky pak měli navrch. Ale žádná velká šance se neurodila až do 44. minuty. To centr Milana Jiráska z trestného kopu prodloužil hlavou těsně vedle tyče Tomáš Smola.

Druhá půle už byla na šance mnohem zajímavější. Odstartoval je přímý volný kop Baníku, kterým Nemanja Kuzmanovič v 50. minutě lízl břevno. Pak ale hbití hráči Samary z rychlých kontrů několikrát provětrali ostravskou obranu a zaměsntnali gólmany. Viktor Budínský zlikvidoval těžkou střelu z velkého vápna a v 61. minutě soupeř po dalším rychlém výpadu nedokázal zblízka přesně zakončit.

Ostravským v úmorném vedru prospělo hromadné střídání v 67. minutě. Denis Granečný v 75. minutě prošel přes čtyři hráče, ale jeho finální přihrávku na Smolu hosté překazili. Z protiútoku nevyužila další velkou možnost Samara a poté přišel trest. Pazderův prudký pokus ještě skončil v náruči gólmana, ale v 83. minutě potáhl akci po pravé straně de Azevedo a jeho nadýchaný centr na zadní tyči jistě trknul hlavou do brány Diop.

O výhru mohl Baník přijít v 89. minutě, ale ránu jednoho z hráčů ruského celku zastavilo břevno. 

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Těžce odpracované vítězství. Především hráči, kteří odehráli celý zápas, si ve velkém vedru hrábli na dno. My jsme závěrečným prostřídáním chytili ještě jiskru a zápas jsme překlopili na svou stranu.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

29.
sobota
června
Křídla Sovětů VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 83. Diop (de Azevedo).

Sestavy

Baník

Budínský (67. Číž) – Fillo (67. Pazdera), Pokorný, Stronati, Fleišman – Reiter, Jánoš (67. de Azevedo), Jirásek, Lalkovič (67. Granečný) – Kuzmanovič (67. Diop), Smola.
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška