so 22.6.2019
MUZ

Úvodní přípravný test: Slovan - Baník 3:2

Baník úvodní duel letního přípravného období prohrál. Na půdě Slovanu Bratislava sice gólem z úvodní minuty vedl, nicméně domácí zápas otočili a nakonec vyhráli 3:2.

Trenér Bohumil Páník rozdělil mužstvo na dvě poločasové sestavy, které se s výjimkou brankáře Viktora Budinského o přestávce obměnily. Baník začal utkání velice dobře. Neuplynula ani minuta, Robert Hrubý se šikovně prosadil v šestnáctce Slovanu, předložil míč rozběhnutému Danielu Holzerovi, a ten nekompromisně otevřel skóre. 

Pak si poprvé sáhnul na míč Viktor Budinský, když v poklidu zlikvidoval Dražičovu střelu.

Ve 14. minutě se domácím povedla velmi hezká rychlá kombinace na vlastní polovině, z níž rezultovala smrtící přihrávka rozběhnutému Apauovi a Slovan se dostal do brejku, v němž běželi dva jeho hráči na Viktora Budinského. Ti si sice v konečné fázi protiútoku nevyhověli, nicméně doplnil je třetí spoluhráč Dražič a ten už dokázal míč do prázdné branky dopravit - 1:1.

Bratislavané pak byli nebezpečnější, Strelec mířil v dobré pozici do boční sítě, Rataovu tvrdou ránu vyrazil Viktor Budinský na roh.

Baník se pak sice dvakrát dostal do zajímavé pozice. V první situaci si v šestnáctce domácích znovu vedl dobře Robert Hrubý, neměl ale volného spoluhráče, jemuž by míč poslal. O chvíli později mu do střelecké pozice přihrál Ondřej Šašinka, Robert Hrubý chtěl akci místo zakončení ještě vylepšit další přihrávkou, a to se mu nepovedlo.

Ve 28. minutě podnikl Slovan další velmi nebezpečný kontr, Strelec v šestnáctce přihrál před prázdnou branku Rataovi a domácí vedli.

Za malou chvíli měl Ratao další velkou možnost, mířil však vedle, stejně jako spoluhráč Čavrič, který do konce první půle dvakrát vypálil nad.

Brzy po pauze Baník vyrovnal. Matěj Helešic poslal míč Nemanjovi Kuzmanovičovi, ten bez přípravy narazil Filipu Kaločovi, jehož rána skončila v síti!

V 58. minutě vypálil Nemanja Kuzmanovič z přímého kopu velmi nebezpečně, gólman Šulla ovšem předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil, byť už zřejmě zpoza brankové čáry.  O chvíli později narazil Dyjan Carlos de Azevedo míč Tomáši Smolovi, ten vystřelil velmi tvrdě, Šulla svůj tým znovu zachránil. A za malý okamžik dorazil míč do branky zcela regulérně Petr Breda, rozhodčí mu však gól kvůli domnělému ofsajdu neuznali.

A tak se z vítězství radoval Slovan. A také svůj třetí gól vstřelil po rychlém brejku a kombinaci do prázdné branky. Ratao přihrál Cmiljaničovi, jenž rozhodl.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: „Hráči to utkání po náročném dvoufázovém týdnu měli spíše za odměnu. Někteří hráči mě potěšili, jiní méně, někteří mě trochu vykolejili. Ale není slitování, hráči musí podávat absolutní výkony od prvního dne, protože vlak se rychle rozjíždí a času je málo. Prohra mě mrzí, ale myslím, že jednou tam domácí gólman už vyrazil míč zpoza brankové čáry. Domácí jsou dále v přípravě, bylo vidět, že byli dynamičtí a rychlí, rychlostně nám utíkali a těch situací měli více než my. Ale to je znak počátku přípravy.“

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

22.
sobota
června
Slovan Bratislava VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 2:1
Branky: 14. Dražič, 28. Ratao, 73. Cmiljanič - 1. Holzer, 50. Kaloč. Rozhodčí: Smolák - Kostolányi, Pozor.
Diváci: 1550

Sestavy

Slovan Bratislava

Greif (46.Šulla) – Apau, Abena, Bajrić, De Marco (69. Kozlovský) – Čavrič, Villar, Rabiu (46. Daniel), Dražić – Strelec (69. Cmiljanič), Ratao.

Baník

Budinský - Celba (46. Breda), Šindelář (46. Pokorný), Stronati (46. Procházka), Fleišman (46. Helešic) - Lalkovič (46. Fillo), Mešaninov (46. Kaloč), Jirásek (46. Jánoš), Holzer (46. De Azevedo) - Hrubý (46. Kuzmanovič) - O. Šašinka (46. Smola).
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný