po 6.5.2019
ZEN

Ženy Baníku v důležitém klání remizovaly v Havířově

Velmi důležitý zápas o čelo tabulky MSŽL odehrály v Havířově ženy Baníku Ostrava. Na úvodní dva góly domácích dokázaly "Baňky" zareagovat také dvěma brankami a utkání skončilo 2:2. To znamená, že Baník uhájil důležité a jediné postupové místo na čele tabulky. Při stejném počtu získaných bodů a shodném rozdílu ve skóre však o aktuálním prvenství Baníku rozhoduje větší počet vstřelených gólů.

Na nerovném terénu měly ženy Baníku zpočátku problém si zvyknout a dát hře potřebný řád. V 7. minutě se Havířov po rohovém kopu dostal do vedení, ve 20. minutě domácí hráčky z penalty zvýšily. "V té chvíli bylo důležité, že se naše hráčky nepoložily a našly v sobě odhodlání vývoj důležitého zápasu zvrátit," řekl trenér Milan Páleník.

Hráčkám Baníku stačilo patnáct minut a bylo vyrovnáno. Nejdříve využila dobrého centru do nebezpečného prostoru před brankou Vojtková, která snížila. A pak si Musialová pohrála s domácí obranou a zakončila nekompromisně pod břevno.

Také po přestávce si Baník vytvořil dvě gólové šance, zůstalo už ale jen u nich a zápas skončil remízou. 

O všem tedy rozhodnou poslední tři zápasy, v nichž se ženy Baníku střetnou s Vítkovicemi, Vsetínem a Brušperkem. Do baráže s vítězem české ženské ligy o postup do druhé ligy postoupí vítěz MSŽL. 

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

5.
neděle
května
Gascontrol Havířov VS Baník
MSLŽ

Statistiky

Poločas: 2:2
Branky Baníku: 30: Vojtková, 35. Musialová

Sestavy

Baník

Havrlantová - Musialová, Szeifová, Kremserová, Klempířová - Vojtková, Sehnálková, Blažková, Sobková - Kutnerová, Peterková. Trenéři: Páleník a Cholevík.
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko