út 14.5.2019
MUZ

Úder přišel před koncem: Baník - Liberec 0:1

Důležitý souboj o páté místo Baník nezvládl. V utkání 3. kola finálové části FORTUNA:LIGY prohráli Ostravané se Slovanem Liberec 0:1. Gólem, který Baník inkasoval v 86. minutě.

Na kluzkém terénu a za nepříjemného větru se četnými absencemi oslabený Baník snažil být od první chvíle aktivnějším týmem. To se mu vcelku dařilo. Méně se však domácím v první půli dařilo dotáhnout některou z akcí k přesné finální přihrávce. V 15. minutě vystřelil Robert Hrubý, minul však levou tyč Nguyenovy branky. Baník se dál snažil, hosté ale pozorně bránili. Až ve 36. minutě si Daniel Holzer dobře zpracoval míč, potáhl si ho směrem k brance a pak napřáhl k ráně, kterou Nguyen velmi hezky vyrazil na roh.

Ještě jednu šanci měl Danel Holzer v poslední minutě první půle. Nemanja Kuzmanovič mu hrudí zpracoval centr tak, že Danu Holzerovi zbývalo přiťuknutý míč napálit na libereckou branku. Na hranici šestnáctky to ostravský záložník zkusil, jenže branku minul.

Dvě minuty po pauze měl Baník další možnost. Arťom Mešaninov na Nguyena nevyzrál. A vzápětí po něm ani Daniel Holzer. A o chvíli později zahrozil Liberec. Před malým vápnem se dostal k míči Kozák. A minul!

Do dobré pozice se pak dostal Martin Fillo, zbývalo jen v šestnáctce propálit bránící liberecký blog. Fillovi se to ale přes enormní snahu nepovedlo. A za minutu byl blízko gólu Liberec. Dostal se do největší šance dosavadního průběhu utkání. Do ostravské šestnáctky se vřítil Matěj Hybš a zbývalo mu překonat Jana Laštůvku. Vypálil, gólman Baníku však výborně zasáhl a ránu vyrazil.

Velkou šanci otevřít skóre pak dostal Ondřej Šašinka. Milan Jirásek mu poslal na malé vápno přesný pas. Útočník Baníku si na něj vyskočil, ve výborné pozici však hlavou minul branku!

A pak přišlo to, co si žádný baníkovec nepřál. Liberec se dostal k rohovému kopu, který se šťastně dostal ke Kamso Marovi, jenž míč napálil nechytatelně do ostravské branky.

Hned minutu na to mohli domácí srovnat. A několikrát. Nejdříve se k nebezpečné hlavičce dostal Patrizio Stronati. Nguyen vyrazil! Míč se do liberecké šestnáctky vrátil a několik ostravských pokusů o dotlačení balonu do sítě likvidoval liberecký gólman, a když ne on, tak na čáře jeho spoluhráči. Vše vyvrcholilo pokusem Václava Procházky, který vystřelil přes hlavu za sebe a trefil břevno! Míč ale nakonec v brance neskončil a Baník už se k vyrovnání nedostal. 

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Bylo to vyrovnané utkání, které vyhrál šťastnější tým. Liberec dotlačil do sítě jeden vypadnutý balon. My jsme takových situací měli taky několik, bohužel jsme se neprosadili. Hráči odevzdali maximum."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90100

Informace o utkání

14.
úterý
května
Baník VS Liberec
FORTUNA:LIGA

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 86. Mara. Rozhodčí: Matějček - Moláček, Myška. ŽK: Kuzmanovič, Mešaninov, O. Šašinka - Musa, Kozák, Hybš.
Diváci: 5115

Sestavy

Baník

Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Mešaninov, Jirásek (89. Šindelář), Fillo - Hrubý - Kuzmanovič (69. O. Šašinka).

Liberec

Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Breite - Potočný, Nešický (72. Pešek), Musa, Sýkora (90. Karafiát) - Kozák (84. Pázler).
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo