po 21.1.2019
MUZ

Vítězství za mohutného deště: Baník - Štětín 1:0

Vítězstvím 1:0 skončil první přípravný zápas, který Baník sehrál na herním soustředění v Turecku. Utkání proti Pogoni Štětín se hrálo za velmi těžkých podmínek.

V Antalyi od rána pršelo, a tak se až dvě hodiny před plánovaným výkopem definitivně rozhodlo, že hrát se nakonec bude, třebaže povětrnostní podmínky fotbalu naprosto nepřály. Ani jeden ze soupeřů však nechtěl o utkání přijít.

Počasí se mezitím neumoudřilo, takže se od začátku hrálo za vydatného deště. Baník začal snaživě a po akci Martina Filla neměl daleko ke gólu Milan Jirásek. Pak se do hry dostal soupeř, několik minut na hřišti dominoval a už už se radoval z vedení. Jenže sudí štětínskému Buksovi odmával ofsajd.

Na druhé straně se do velmi dobré pozice dostal Nemanja Kuzmanovič. Vypálil ostře, ale mimo.

Déšť neustával a hřiště, ačkoliv velmi dlouho odolávalo, nakonec zalévala voda a zvažovalo se, zda druhou půli neodehrát na vedlejším hřišti. Nakonec se změna nekonala a ve druhém poločase se pokračovalo v urputném boji. Déšť se mezitím chvílemi měnil na hotovou průtrž.

S těžkými podmínkami se lépe srovnal Baník. V 55. minutě zacentroval z levé strany Jiří Fleišman, na míč si naběhl Jakub Bolf a napálil jej do branky. Ostravané náskok uhájili a připsali si tak čtvrté vítězství v zimním přípravném období.

Ohlasy k utkání

BOHUMIL PÁNÍK: "Hrálo se za velmi těžkých podmínek. V první půli se to ještě dalo uhrát fotbalově, Pogoň měla v té fázi v sestavě to nejlepší, s čím hraje ligu. A asi dvacet minut byla lepší. Pak jsme se s ní srovnali a dovolím si tvrdit, že jsme byli do přestávky stejně dobří, jako oni. Ve druhém poločase se nám podařilo dát gól. Pak už to byl boj, ale řekl bych, že v té fázi zvítězila naše chytrost."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

21.
pondělí
ledna
Pogoň Štětín VS Baník
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branka: 55. Bolf (Fleišman).
Diváci: 50

Sestavy

Baník

Chmiel - Celba (46.Pazdera), Procházka (46. Breda), Stronati (46. Azackij), Granečný (46. Fleišman) - Fillo (46. Bolf), Kaloč (46. Hrubý), Jánoš (46. Mešaninov), Jirásek (46. O. Šašinka, 77. Granečný) - Baroš (46. Diop), Kuzmanovič (46.J. Šašinka).
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton