ne 6.10.2024
JUN

Snížení přišlo pozdě: Baník B - Jihlava 1:2

Druholigové Béčko nenavázalo na vítězství z Žižkova a na domácí půdě podlehlo Jihlavě. O branky hostů se postarali z penalty Selnar a po změně stran Chytrý. Jedinou trefu Baníku zaznamenal až v závěru David Kašpárek.

Jako první o sobě v utkání dali vědět hosté. Po standardní situaci vznikl před bránou Baníku závar, po kterém z malého vápna zakončoval ve velké šanci Štětka, ale Gergelu z bezprostřední blízkosti nepropálil. Po chvíli dost možná odpustil sudí Jihlavě faul na Krupičku a byl z toho rychlý brejk, ve kterém pálil z nitra vápna Selnar. Na poslední chvíli mu však střelu srazil na roh pohotový Říha. Další gólovou možnost měl ve 21. minutě Štětka, který si po rohu naskočil na centr, avšak svou hlavičku poslal těsně mimo.

Ve 26. minutě se situace pro domácí zkomplikovala. Kvůli zranění totiž musel odstoupit ostravský kapitán Zdeněk Říha, kterého nahradil Martin Temel.

Po půlhodině hry zahrozila znovu Vysočina. Franěk chytře tečoval ránu zpoza vápna, ovšem pouze do rukavic Gergely. Krátce před pauzou zakončoval slibnou akci Baníku ranou z pětadvaceti metrů Fomba, ale domácí křídelník nezamířil mezi tři tyče.

Ve 45. minutě došlo k faulu v pokutovém území Baníku a kopala se penalta. Tu ve prospěch hostů proměnil Selnar, který poslal Jihlavu do vedení.

Další zajímavá možnost byla k vidění až po hodině hry, kdy ze střední vzdálenosti pálil Selnar, ovšem Gergela vytáhl výborný zákrok.

V 65. minutě se skóre měnilo podruhé. Beneš sklepl centr nad Chytrého, jenž nůžkami umístil míč nechytatelně k pravé tyči.

Baník mohl snížit v 74. minutě. Kašpárek hlavičkoval úplně sám na malém vápně, ale na brankové čáře vykopl míč jeden z hostujících beků. Posléze pálil ještě z dvaceti metrů Chvěja, jenž ke smůle domácích netrefil bránu.

V 90. minutě vykřesal jiskřičku naděje na bodový zisk Kašpárek, jenž si naběhl na pas za obranu a po kličce gólmanovi zakončil do prázdné brány. Na víc už však domácí i přes veškerou snahu nedosáhli, a tak body putují na Vysočinu.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: „ Do utkání jsme šli v dobrém rozpoložení po výhře na Žižkově, ale tentokrát jsme na tom byli běžecky a soubojově hůř než soupeř. V první půli byl soupeř lepší, agresivnější a dynamičtější než my a to nám dělalo problémy. Zápas ovlivnila hloupá penalta, po které se zápas těžko otáčel. Poté jsme přešli na jiné rozestavení, udělali změny, což nám pomohlo. Bohužel při standardní situaci, která byla sporná, někteří kluci říkali, že už byl míč za čárou a mohlo to být 1:2 dříve, ale bohužel rozhodčí to takto vyhodnotili. Ke konci jsme už dali gól, ale nechci soudit zápas podle posledních 10 minut, kdy jsme už hráli trochu hekticky. Jako trenér se dívám na to, co bylo do 80. minuty a musím říct, že Jihlava byla lepší než my.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Michael Gergela90200

Informace o utkání

6.
neděle
října
Baník B VS Jihlava
Chance Národní Liga

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 90. Kašpárek - 45+1 Selnar (pen.), 65. Chytrý Rozhodčí: Orel - Váňa, Bureš ŽK: Munksgaard
Diváci: 211

Sestavy

Baník Ostrava B

Gergela - Krupička, Měkota, Říha (26. Temel), Munksgaard - Holaň - P. Jaroň (66. Jackuliak), Nogha (46. Chvěja), Komljenovic (66. Ogbu), Fomba (81. Málek) - Kašpárek

FC Vysočina Jihlava

Jágrik - Hošek, Štětka, Beneš, Chytrý - Čermák, Pešek, - Franěk (73. Křehlík), Lacko (83. Vítek), Selnar (90+2 Šancl) - Křivánek (83. Araujo - Wilson)
37
Matěj
Chaluš
6
Michal
Fukala
18
Roan
Nogha
33
Erik
Prekop
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
66
Matúš
Rusnák
41
Mikuláš
Kubný
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
95
Daniel
Holzer
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
32
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
23
Issa
Fomba
7
Karel
Pojezný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
30
Dominik
Holec
35
Jakub
Markovič
14
Radim
Šudák