st 2.10.2024
JUN

Béčko bere výhru: Žižkov - Baník B 0:1

Konečně tři body! Béčko ve středeční dohrávce zvítězilo na Žižkově 1:0, o jediný gól duelu se postaral v prvním poločase Roan Nogha a Baník tak ukázal, že se mu na stadionu Viktorky letos daří, jelikož na něm v prvním kole uhrál remízu s rezervou Sparty.

První okamžiky utkání vyšly lépe domácím. Ke střele se z hranice penaltového puntíku dostal Jirásek, jenž nastřelil tyč Gergelovy brány. Baník kontroval o chvíli později, nicméně rána Kašpárka zpoza vápna mířila těsně mimo.

Ve 28. minutě se už skóre měnilo, a to ve prospěch Slezanů. Fomba výbornou nabídkou zleva našel v šestnáctce Roana Noghu, který střelu bez přípravy poslal nechytatelně k pravé tyči.

Následně to byl opět Fomba, kdo centroval z levé strany. Kašpárek jeho pas sklepl do palebné pozice Komljenovicovi, jehož pokus ale pokryl Melichar. Posléze se k dalším dvěma zakončením propracoval Kašpárek, ale v obou případech jej vychytal domácí brankář.

Ke konci poločasu o sobě dali vědět znovu Pražané. Jirásek nebezpečně vypálil a Gergela svým zákrokem vytěsnil míč na břevno. Žižkov se poté neprosadil ani z další solidní možnosti. Hönig totiž po zaseknutí balónu vypálil nad bránu hostů.

Po změně stran se Žižkov snažil o vyrovnání, avšak velkou šanci si dlouho nedokázal vypracovat. Vaníčkova hlavička do rukavic Gergely se řadila spíš do pokusů z kategorie propagačních. Ostravané těžili převážně z brejků, jenže ani jeden z nich nedotáhli do gólového konce. Další střelecký záznam si po krátkém pobytu na trávníku připsal Gembický, ovšem střela z šestnácti metrů nemířila mezi tři tyče.

V 79. minutě zachránil Baník brankář Gergela. Po rohovém kopu se položil z penaltového puntíku do rány Sixta a hostující gólman jeho ránu skvěle vyrazil. Další možnost si už Žižkov nevypracoval a Baník se tak mohl radovat z výhry po šesti prohraných duelech v řadě.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: „V těžkém a soubojovém utkání na Žižkově jsme si my i soupeř vytvořili několik šancí, my jsme ovšem vstřelili gól a naopak neinkasovali. V bráně nás navíc podržel Gergela svými zákroky i při centrech.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Michael Gergela90000

Informace o utkání

2.
středa
října
Viktoria Žižkov VS Baník B
Chance Národní Liga

Statistiky

Poločas: 0:1
Branka: 28. Nogha Rozhodčí: Lovětínský - Pečenka, Kotalík ŽK: Fišl, Hönig, Batioja, Prošek, Sodoma - Šudák, Ogbu, Říha
Diváci: 551

Sestavy

FK Viktoria Žižkov

Melichar - Richter, Broukal, Fišl, Klusák (74.Sixta) - Petrák (87.Tregler), Jirásek - Vaníček (74. Gembický), Batioja (74. Sodoma), Hönig (65. Prošek) - Necid

Baník Ostrava B

Gergela - Krupička, Říha, Měkota, Munksgaard - Holaň - P. Jaroň (77. Šudák), Komljenovic (90. Temel), Nogha (74. Ogbu), Fomba - Kašpárek
6
Michal
Fukala
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
37
Matěj
Chaluš
95
Daniel
Holzer
13
Samuel
Grygar
33
Erik
Prekop
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
14
Radim
Šudák
24
Jan
Juroška
41
Mikuláš
Kubný
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
30
Dominik
Holec
17
Michal
Frydrych
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
32
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
18
Roan
Nogha
23
Issa
Fomba
66
Matúš
Rusnák