ne 18.8.2024
JUN

Tři body putují na Hanou: Baník B - Prostějov 1:2

Béčko v 6. kole Chance Národní ligy nestačilo na Prostějov, který o své výhře rozhodl díky dvěma trefám Jedličky. Baníku k bodům nestačila ani trefa Komljenovice, který skóroval ve druhém zápase v řadě.

O první zakončení zápasu se v úvodu duelu postarali hosté, nicméně Šindelář z dobré pozice hlavičkoval nad bránu. Po čtvrthodině hry vyslal Prostějov hned dvě varování. Nejprve hasil vznikající požár před bránou Struhaře Měkota a po chvíli pálil Jedlička těsně mimo.

V 16. minutě se již skóre měnil. Carneiro poslal ideální míč do kapsy z levé strany a Jedlička následně doklepl míč za brankovou čáru.

Ostravané mohli odpovědět vzápětí. Fukala zprava výborně nacentroval, ale Kašpárek hlavou těsně minul. Poté se o slovo přihlásil znovu Prostějov. Matoušek posadil míč na hlavu Jedličky, který však v tutovce nechal vyniknout Struhaře, jenž jeho zakončení vykopl na roh.

Ve 40. minutě se Slezané dočkali vyrovnání. Z pravé strany přiletěl do pokutového území krásný centr, který Komljenovic nadvakrát dokázal propasírovat za záda Vejmoly.

Hosté si posléze krátce před pauzou mohli vzít vedení zpět. Matouškovo zakončení ovšem Struhař parádně vykopl.

Po změně stran si dobrou palebnou pozici vypracoval Jedlička, nicméně Říha jej skvěle rozhodil a střela hostujícího útočníka skončila nad břevnem. V 56. minutě zahrával Prostějov standardní situaci z dvaceti metrů, ale Bartolomeu zakroutil svůj pokus jen do tyče.

Po hodině hry hosté udeřili podruhé. Matoušek už mohl zakončovat sám proti Struhařovi, avšak po kličce ještě předložil míč Jedličkovi, jenž dopravil míč do poloodkryté brány.

Domácí se snažili vzápětí odpovědět, ale Kilibardovu prudkou ránu zpoza vápna zlikvidoval Vejmola a Měkota po chvíli hlavičkoval mimo. V předposlední minutě se pro Baník naskytla jedinečná příležitost vyrovnat. Výborný centr zprava hlavičkoval osamocený Nzanza na zadní tyči jen do brankáře Vejmoly. Ani závěrečné snahy domácích neskončily gólem, a tak domů odjíždějí spokojenější hosté z Prostějova.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: „Ze začátku jsme se snažili kombinovat, což byl náš cíl, ale poté jsme od něj ustoupili a bohužel jsme začali hrát způsobem, který vyhovoval soupeři. Jejich hra středem a dlouhé balóny a náběhy, v tom mají v obrovskou sílu. Toho jsme se chtěli vyvarovat, ale bohužel se to nestalo. V prvním poločase jsme málo kombinovali, měli slabou nabídku, cítil jsem někdy možná i strach, ale to díky důrazu soupeře. Soupeř měl víc šancí, my jsme dokázali vyrovnat a díky Pepovi Struhařovi byl stav 1:1. Druhý poločas byl nepatrně lepší, jak soubojově, tak i běžecky, ale poslední dva zápasy se potýkáme s nepřesností a je tam málo kombinace. Při druhém gólu byla zásadní individuální chyba, což by se nám nemělo stávat. Věřím tomu, že i takové prohry dokáží kluky posunout dál.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Josef Struhař90200

Informace o utkání

18.
neděle
srpna
Baník B VS Prostějov
Chance Národní Liga

Statistiky

Poločas: 1:1
Branky: 40. Komljenovic - 16. Jedlička, 61. Jedlička Rozhodčí: Kvítek - Kříž, Novák ŽK: Málek - Matoušek, Habusta, Ševčík, Lehovec, Lahodný
Diváci: 404

Sestavy

Baník Ostrava B

Struhař - Fukala (72. Krupička), Měkota, Říha, Sirotek - Holaň - P. Jaroň (56. Chvěja), Komljenovic, Málek (72. Nzanza), M. Jaroň (56. Kilibarda) - Kašpárek

1. SK Prostějov

Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Lahodný, Habusta (83. Matocha) – Matoušek (83. Látal), Bartolomeu (83. Koudelka), Vybíral (65. Žák) – T. Jedlička (75. Hrdlička)
20
Abdullahi
Tanko
0
Roan
Nogha
23
Issa
Fomba
6
Michal
Fukala
5
Jiří
Boula
30
Dominik
Holec
37
Matěj
Chaluš
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
15
Patrick
Kpozo
41
Mikuláš
Kubný
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
66
Matúš
Rusnák
19
David
Lischka
14
Radim
Šudák
10
Matěj
Šín
33
Erik
Prekop
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
95
Daniel
Holzer
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
32
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo