ne 4.8.2024
JUN

Domácí premiéra bez bodu: Baník B - Vyškov 1:3

Dlouhá série porážky jednou musela skončit. Béčko se poprvé v Chance Národní lize představilo před vlastními fanoušky, ale duel se pro domácí nevyvíjel dobře, jelikož po půlhodině hry prohrávali po gólu Zajíce. Po pauze sice rezerva dokázala srovnat díky Noghovi, avšak hosté dvěma góly Sylly a Mbonua překlopili zápas ve svůj prospěch. Baník tak prohrál soutěžní utkání poprvé od března letošního roku.

Utkání začalo poměrně nenápadnou akcí Vyškova, když z levé strany centroval Schön a ačkoliv Kubný míč kontroloval, tak ten se nakonec snesl až na břevno ostravské branky. Domácí kontrovali posléze dvěma krásnými centry zprava, kde ale Ostravané v šancích před bránou na míč nedosáhli. Ve 20. minutě kopali hosté roh, avšak z něj v nebezpečné pozici na malém vápně hlavičkoval Sylla vysoko nad bránu.

Jihomoravané se ovšem z gólu radovali ve 27. minutě. Ulbrich nacentroval zprava a Zajíc na středu vápna přízemní ranou otevřel skóre.

Krátce před poločasem se snažil nepřesnosti v rozehrávce Vyškova využít Holaň, ale překvapivou ránu z pětadvaceti metrů Borek lapil. Posléze ještě ve velké šanci z hranice šestnáctky pálil Nogha, nicméně jeho dost možná gólovou střelu vyhlavičkoval do bezpečí jeden z hostujících hráčů.

Baníku se povedl výborně nástup do druhé půle. Ve 48. minutě přilétl centr z levé strany před bránu a na malém vápně doklepl míč do sítě Roan Nogha.

Po hodině hry přišla druhá rána pro Baník. Na zadní tyči číhající Condé předložil balón na hranici velkého čtverce Syllovi, jenž střelou na zadní tyč poslal Vyškov znovu do vedení.

Krátce poté mohli Slezané srovnat. Signál po rohu ale Petr Jaroň zakončil ranou bez přípravy těsně vedle brány Borka. Hráči Ostravy se následně snažili nepříznivý výsledek zvrátit, nicméně větší šanci si vypracovat nedokázali. Na druhé straně Vyškov hrozil z brejků a rohových kopů a poslední rychlý kontr přetavili hosté ve třetí gól, když Kubného propálil Mbonu. Baník si tak připisuje první porážku v Chance Národní lize a jeho série 18 duelů bez porážky je u konce.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: “Z mého pohledu vyrovnané utkání, ale co se týče gólů a efektivity, tak ty byly jasně na straně Vyškova. Sami kluci si vyzkoušeli, že ta druhá liga bude rychlejší a agresivnější. V soubojích jeden na jednoho byl Vyškov lepší. Měli jsme dobrý začátek, od 15. minuty převzal iniciativu soupeř, trochu jsme se tím prali a šli jsme do stavu 0:1. Po přestávce jsme hned dali na 1:1, což si myslím, že nám vlilo do žil trochu sebevědomí, ale pokud budeme dostávat takové góly, po individuálních chybách, tak pro nás bude složitější brát ze zápasů body.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90300

Informace o utkání

4.
neděle
srpna
Baník B VS Vyškov
Chance Národní Liga

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 48. Nogha - 27. Zajíc, 62. Sylla, 90+7 Mbonu Rozhodčí: Opočenský – Dresler, Marek ŽK: Condé, Kameník (hl. trenér), Josl (kondiční trenér), Čelůstka ČK: Josl (kondiční trenér)
Diváci: 819

Sestavy

Baník Ostrava B

Kubný – Krupička, Říha, Měkota, Sirotek (85. Drozd) - Holaň - Fomba (67. Nzanza), Komljenovic (32. Málek), Nogha (82. Elekana), P. Jaroň (67. Chvěja) – Kašpárek

MFK Vyškov

Borek – Piško, Vedral, Čelůstka, Svoboda – Sylla, Djanbou (90+1 Novák) – Schön (68. Egbri), Ulbrich (81. El Azzouzi), Condé (67. Lacík) – Zajíc (81. Mbonu)
66
Matúš
Rusnák
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
23
Issa
Fomba
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
6
Michal
Fukala
0
Roan
Nogha
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
14
Radim
Šudák
15
Patrick
Kpozo
30
Dominik
Holec
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
37
Matěj
Chaluš
95
Daniel
Holzer
32
Paixao da Silva
Ewerton
41
Mikuláš
Kubný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
33
Erik
Prekop
28
Filip
Kubala