ne 21.7.2024
JUN

Vydařená premiéra: Sparta B - Baník B 2:2

Rezerva Baníku natahuje svou sérii bez porážky i v Chance národní lize! Na hřišti béčka pražské Sparty sice v prvním utkání druhé nejvyšší soutěže po 56 letech Baník prohrával 0:2, ale výborný výkon ve druhé půli vedl k vyrovnání na konečných 2:2! Tým trenéra Dvorníka neprohrál už 17 soutěžních zápasů v řadě!

Tým trenéra Josefa Dvorníka nechtěl ani při své druholigové premiéře ustoupit od aktivní hry, z čehož už v sedmé minutě rezultoval zajímavý náběh Michala Málka, který rezultoval v zajímavou střelu. Ta prosvištěla jen těsně vedle levé tyče sparťanské branky.

Pak ale začala narůstat převaha domácích, a rezerva Pražanů ji dokázala v první půli využít dvěma góly. Velmi podobnými, oba totiž padly po přesných střelách po rozehraném rohovém kopu. V 11. minutě napálil Vojtěch Hranoš míč po rohu nechytatelně přímo z voleje, ve 22. minutě si po rohu z druhé strany Daniel Rus odražený balon nejdříve zpracoval, a pak vyslal na Mikuláše Kubného dost těžko chytatelnou ránu.

Gólman Baníku pak odvedl výbornou práci v závěru prvního poločasu, kdy se na něj řítil sám Radek Šiler, Kubný ale skvěle zasáhl.

Do druhé půle vstoupil Baník výrazně odvážněji a lépe a vytvořil si územní převahu. A dočkal se odměny. A jaké!

V 63. minutě rozehrál roh Baník, balon přilétl před šestnáctku Petr Jaroňovi, ten jej parádně napálil z voleje do sparťanské sítě!.

A za dvě minuty si na dlouhý a přesný balon za obranu naběhl Aleksandar Komljenovic, byl sám proti gólmanu Surovčíkovi, ten jeho pokus vyrazil, ale jen před dobíhajícího obránce Jakuba Uhrinčaťa, který si míč srazil do branky. – 2:2!

O chvíli později zasáhl výborně Mikuláš Kubný proti Hranošově tvrdé střele.

Baník se ve zbývajícím čase v žádném případě nespoléhal jen na bránění bodu. Naopak pokračoval v aktivní hře, usiloval o všechny tři body a nebyl od nich daleko.

Ohlasy k utkání

JOSEF DVORNÍK: "To, co nastalo v prvním poločase, jsem na 99 procent očekával. Seznámení s druhou ligou, Sparta ve svém domácím prostředí, nějaké další okolnosti, to vše hrálo v první půli roli. A k tomu dva laciné góly ze standardek Ale kluci si ty důvody dokázali v kabině vyříkat a ve druhé půli už jsem DNA tohoto týmu poznával. Takhle bychom chtěli pokračovat."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90200

Informace o utkání

20.
sobota
července
Sparta B VS Baník B
Chance Národní Liga

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 11. Hranoš, 22. Rus – 63. P. Jaroň, 65. Uhrinčať vlastní. Rozhodčí: Bohata – Hádek, Kotalík. ŽK: Okeke, Tošnar – Krupička, Komljenovic, Elekana.
Diváci: 721

Sestavy

AC Sparta Praha B

Surovčík – Uhrinčať, Kukučka (65. Říha), Večerka – Novák (83. Hodouš), Okeke (77. Hruška), Tošnar, Penxa – Hranoš, Šiler (76. Michl), Rus (83. Vitarigov).

Baník Ostrava B

Kubný – Krupička, Měkota, Říha, Šehić – Málek (28. Elekana), P. Jaroň (87. Chvěja), Holaň, Šudák (17. Komljenovic), M. Jaroň (87. Sirotek) – Kašpárek
30
Dominik
Holec
0
Roan
Nogha
17
Michal
Frydrych
95
Daniel
Holzer
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
23
Issa
Fomba
37
Matěj
Chaluš
7
Karel
Pojezný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
14
Radim
Šudák
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
33
Erik
Prekop
6
Michal
Fukala
10
Matěj
Šín
32
Paixao da Silva
Ewerton
66
Matúš
Rusnák
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška