so 11.11.2023
JUN

Tlak byl k ničemu, béčko ztratilo ve Frýdlantě

I přes výraznou převahu si třetiligové béčko připsalo nepříjemnou ztrátu. Ve Frýdlantě nad Ostravicí v sobotu prohrálo 1:2, když z mnoha šancí se ujala jen dorážka Matyáše Bitty, který dal svůj první gól po dlouhé zdravotní pauze.

Těžký a hrbolatý terén na hřišti pod Lysou horou kombinačnímu fotbalu baníkovců moc nesvědčil. A když v 10. minutě veterán Varadi z pokutového kopu otevřel skóre, měl to papírový favorit ještě horší. Domácí se podmínkám přizpůsobili lépe, hráli jednoduše a v 38. minutě už vedli 2:0, když se po standardní situaci z dorážky volejem pod břevno trefil Blahuta.

Baník v první půli z územní převahy vytěžil maximálně hlavičku Miškoviće, která v nastavení první půle skončila kousek vedle tyče.

Do druhé půle kouč Dvorník udělal dvě změny, ofenzívu posílil Bittou a Elekanou a Baník hned od začátku zatlačil soupeře do těžké defenzívy. Poměrně snadno hlavně po pravé straně pronikal až do vápna, ale finální provedení vázlo. Jamiu z malého vápna po akci Málka přestřelil, Elekana z podobné situace mířil zase vedle a po rychlém kontru v 63. minutě Jamiu bombou orazítkoval břevno frýdlantské brány.

Hosté v závěru vsadili vše na ofenzívu a posledních patnáct minut měli drtivý tlak. Domácí už jen odkopávali míče, ale gól ne a ne přijít. Říha hlavičkoval těsně vedle, a až v 82. minutě se Baník konečně prosadil: Thimel vyrazil ránu z šestnáctky k Bittovi, který na malém vápně po zemi pohotově dorazil míč do sítě.

Bitta už o minutu později po centru zleva hlavičkoval znovu, ale Thimel jeho zakončení k tyči chytil. Další centr si v 85. minutě našel Elekana, který pro změnu hlavou zase přestřelil. A poslední šanci měl v 88. minutě Samuel, jehož ránu z velkého vápna pod břevno Thimel vyškrábl nad.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Hrálo se na těžkém terénu, a i když podmínky byly stejné pro oba, tak naší kombinační hře uškodil více než domácím, kteří spoléhali pouze na standardky. Ty bohužel utkání rozhodly. Soupeř dal gól po naší zbytečné penaltě a druhý gól trefil odražený balon nechytatelně pod břevno. První poločas se nám nevyvedl, byli jsme pohybově horší než soupeř, nereagovali jsme na odražené míče. Nedostávali jsem se do finální fáze. Druhý poločas jsme to trošku přeskupili a hráli na dva útočníky, Bitta i Elekana vnesli větší život do toho zápasu. Bylo to ku prospěchu věci, dostávali jsme se častěji do zakončení, ale všechno nám šlo mimo bránu nebo pochytal brankář. Škoda, že jsme dali kontaktní gól až deset minut před koncem. Ač se mužstvo snažilo, touha po vítězství byla u domácího týmu větší. Tento zápas bych řadil do kategorie nepovedených."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Josef Struhař90200

Informace o utkání

11.
sobota
listopadu
Frýdlant VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 2:0
Branky: 10. Varadi (pen.), 38. Blahuta – 82. Bitta. Rozhodčí: Mayer – Dorotík, Lukašík. ŽK: Hladík, Teplý, Šafner, Kedroň, Jiříček - Holaň, Mišković, Šudák, Drozd, Šehić, Říha.
Diváci: 380

Sestavy

Frýdlant nad Ostravicí

Thimel – Varadi (64. Literák), Blahuta, Pejša, Hajnoš – Hladík, Juříček, Svatonský (68. Byrtus) – Kedroň (84. Mikulenka), Šafner (84. Wludyka) – Teplý (84. Jiříček)

Baník Ostrava B

Struhař - Krupička, Měkota (68. Samuel), Říha, Šehić - Holaň, Mišković (46. Bitta), Drozd (46. Elekana) - Málek (81. Bewene), Jamiu, Šudák.
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić