ne 5.11.2023
JUN

Béčko přesvědčivě přehrálo Třinec

Nejlepší možnou odpověď dala třetiligová záloha na porážku se Zlínskem. Aspirantovi na postup do druhé ligy Třinci na Bazalech nastřílela pět branek a udržela si v čele MSFL čtyřbodový náskok na druhý Uničov.

Do dresu se rezervy se po dlouhodobější zdravotní absenci oblékli i Eldar Šehić a Robert Mišković a Baník se po úvodním seznamování dokázal prosadit z první akce zápasu. První, ale parádní! Po zisku míče na vlastní polovině se na dvě kolmé přihrávky Holaně a Miškoviče dostal sám před gólmana Šudák a po nejednoduchém zpracování balonu ve sprintu dokázala ještě levačkou přesně zamířit pod břevno.

Další možnost měl Baník ve 20. minutě: Málek se uvolnil na velkém vápně a pravačkou pořádně protáhl Fabisze, který však balon vyrazil.

Pak ale domácí zaváhali uprostřed hřiště, Třinec vyrazil do brejku, a i když Holíkovu ránu dokázala obrana zblokovat, odražený míč skončil před Barkovem, který prostřelil Kubného.

Baník ale kontroval podobně: na půlící čáře vystihl rozehrávku hostů, a i když z první vlny se Šudák neprosadil, následně se z dálky do míče opřel Holaň a jeden z třineckých obránců balon tečoval do protipohybu brankáře.

Baník pokračoval v dobrém výkonu i ve druhé půli a Šudák po krásném Holaňově pasu překonal Fabisze potřetí. Dvacet minut před koncem se po měsíci vrátil do sestavy uzdravený Elekana a po třinecké chybě a Šudákově přihrávce už po pěti minutách zvýšil na 4:1.

Pak korigoval z penalty Dedič, ale v závěru opět udeřil Elekana a završil nečekaně jasnou výhru Baníku na 5:2.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: „Odehráli jsme velmi dobrý zápas, jak herně, tak po stránce fyzického nasazení. Z hráčů byla cítit velká touha uspět po utkání se Zlínskem a byla to ta nejlepší odpověď na porážku z minulého týdne. V zápase jsme si vypracovali hodně brankových příležitostí a byli jsme konečně i velmi efektivní. Chtěl bych pochválit všechny hráče, kteří do utkání zasáhli. Je to pro ně povzbuzení do dalších utkání.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Mikuláš Kubný90200

Informace o utkání

5.
neděle
listopadu
Baník B VS Třinec
MSFL

Statistiky

Poločas: 2:1
Branky: 10. a 54. Šudák, 74. a 87. Elekana, 40. vlastní Maksić – 27. Barkov, 77. Dedič z penalty. Rozhodčí: Dorušák – Řezníček, Grečmal. ŽK: Šudák - Maksič.
Diváci: 300

Sestavy

Baník Ostrava B

Kubný - Krupička, Říha, Měkota, Šehić (63. Hapal) - Holaň, Grygar (82. Temel), Mišković (63. Drozd) - Málek (73. Elekana), Jamiu (82. Bitta), Šudák.

FK Fotbal Třinec

Fabisz – Vlachovský, Brak, Maksić, Omasta – Bouguetouta, Samiec (76. Vučićević), Zinhasović (61. Clement), Machuča, Barkov (61. Dědič) – Holík (86. Bartůněk)
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič