so 21.10.2023
JUN

Tři krásné góly = tři body

Béčko si ve 13. kole MSFL došlo v Uherském Brodu aktivním výkonem ke třem bodům. Po krásných trefách Jakuba Drozda, Davida Krupičky a Abdoulkarima Jamiu zvítězili baníkovci na Slovácku 3:0.

Baník od úvodu soupeře zatlačil a vytvořil si územní převahu. Že se nevyplácí dávat Jakubu Drozdovi příliš prostoru před pokutovým územím, dostali domácí pocítit ve 13. minutě, když se ostravský záložník nádherně opřel z 20 metrů do míče a projektil skončil pod břevnem domácí brány.

Uherský Brod se pak více osměloval, ale rychle přišla další krásná akce Baníku: Říha ve 22. minutě zatáhl akci po levé straně, jeho centr prošel napříč vápnem až na pravou stranu ke Krupičkovi, který ho parádním obstřelem z voleje uklidil k tyči. 

Baníkovci se uklidnili a pokračovali v aktivním výkonu. Málek ve 25. minutě rychle vytáhl míč na střed a jeho prudkou ránu k tyči domácí brankář zneškodnil.

Do druhé půle vstoupili domácí s větší vervou a prvních pět minut obléhali hostující pokutové území. V 50. minutě ale utekl po pravém křídle Krupička a jeho přihrávku na malé vápno zužitkoval Jamiu pohotovou i efektní patičkou - 0:3.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Musím říct, že zápas jsme zvládli velmi dobře. Bylo to náročné těžkým terénem, bylo to i hodně nervózní, ale hráči na to reagovali velmi dobře a věnovali se hře. Dali jsme tři krásné góly, kluci ty situace vyřešili opravdu parádně. Ač se zdá, že hrajeme s týmy z konce tabulky a mělo by to být jednoznačné, tak na hřišti to tak samozřejmě není a každý zápas začíná za stavu 0:0. Byli jsme ale koncentrovaní, věděli jsme, co chceme hrát a dokázali to v zápase realizovat."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Martin Hrubý90000

Informace o utkání

21.
sobota
října
Uherský Brod VS Baník B
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:2
Branky: 13. Drozd, 22. Krupička, 50. Jamiu. Rozhodčí: Proske – Mankovecký, Godfryd. ŽK: Motal - Měkota.
Diváci: 242

Sestavy

ČSK Uherský Brod

Somberg – Votava, Lorenc, Masař, Obdržálek, Martiš, Mančík, Obadal, Novotný, Leskovjan, Michalec.

Baník Ostrava B

Hrubý - Krupička, Říha, Měkota, Š. Hapal - Holaň, Grygar, Drozd (74. Temel) - Málek (66. Látal), Jamiu (56. Bitta), Šudák (74. Samuel).
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta