ne 15.10.2023
JUN

Béčku jeden gól na vítězství nestačil

Záloha Baníku i ve svém dvanáctém utkání v sezoně uhájila neporazitelnost, ale v domácím souboji proti Znojmu nepochybně pomýšlela na více než remízu 1:1. Z velké územní převahy se však dokázal trefit jen Jakub Drozd. Svěřenci Josefa Dvorníka zůstávají v čele MSFL o tři body před Uničovem.

Poměrně stabilizovaná sestava Baníku musela doznat vynucených změn, protože vedle Elekany ze zdravotních důvodů nemohli hrát ani Chvěja a Samuel, reprezentant Málek, naopak vrátil se uzdravený Grygar a z áčka přišli na výpomoc Fadairo, Madleňák a Markovič.

První poločas nabídl stálou územní převahu domácích, kteří drželi míč a dlouho kombinovali na útočné polovině, těžko se však dostávali skrz znojemskou obranu do pokutového území. Do zakončení se dokázal dostat Jamiu, z dálky to zkoušel Holaň, nic z toho však Škugora nedostalo do úzkých.

Technicky zdatný protivník navíc přidal školení z produktivity. Brejk po levé straně jeden ze Znojemských zakončoval centrem na malé vápno, kde ho před brankářem Markovičem bohužel stoper Říha smolně usměrnil do vlastní sítě. I bez přímé střely mezi tyče tak šlo Znojmo do vedení.

I do druhého poločasu baníkovci vstoupili aktivně a konečně donutili hostujícího gólmana k těžkému zákroku, ale Škugor Měkotovu hlavičku vytáhl nad břevno. V 56. minutě se zdálo, že Fadairův centr do šestnáctky zastavil hostující bek nataženou rukou, ale píšťálka rozhodčího zůstala němá.

Obléhání soupeřova vápna prolomil až v 68. minutě Drozd, který krásně překonal Škugora přesnou ranou zpoza šestnáctky. Baník až do konce bušil do znojemské defenzívy, ale jeho převaze bohužel chyběla větší přesnost ve finální přihrávce.

Ohlasy k utkání

Josef Dvorník: "Od začátku jsme byli lepším týmem, dařilo se nám eliminovat kombinační hru soupeře. Do 30. minuty jsme soupeře v podstatě nepustili na naši půlku, ale paradoxně jsme dostali gól. Byli jsme aktivní a silní na míči, škoda, že se nám nepodařilo proměnit šance. Nebyly úplně stoprocentní, ale dalo se z nich skórovat. Reakce týmu na obdržený gól ale byla dobrá, pokračovali jsem v nátlakové hře i ve druhém poločase. Soupeř nás ničím neohrozil až na jednu situaci v závěru. Vyrovnali jsme po krásné střele Drozda, měli jsem tam i další průnikové přihrávky a příležitosti. Snažili jsem se překonat obranný val soupeře různými způsoby, ale nespadlo nám to tam. Celkově to herně bylo lepší než v minulých zápasech. Musíme pořád pracovat na produktivitě, která nám bere body."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Jakub Markovič90100

Informace o utkání

15.
neděle
října
Baník B VS Znojmo
MSFL

Statistiky

Poločas: 0:1
Branky: 68. Drozd - 32. vlastní Říha. Rozhodčí: Kolář – Cieslar, Lukašík. ŽK: Holaň - Rodrigues.
Diváci: 195

Sestavy

Baník Ostrava B

Markovič - Krupička, Říha, Měkota, Madleňák - Holaň, Grygar (64. Bewene), Drozd - Fadairo, Jamiu (75. Bitta), Šudák (87. Látal).

1.SC Znojmo FK

Škugor – Trajkovič, Ivanovič, Rodrigues (65. Domingues), Neto, Abdellaoui (73. Sousa), Kilibarda (86. Pálfi), Rocha Santos, De Vasconcelos, Lukčo, Vilela.
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko