út 28.3.2023
Aktuální zprávy

eSportový tým Baníku skončil ve čtvrtfinále

Ve čtvrtfinále e:LIGY skončila letošní pouť eSportového týmu Baníku Ostrava. Tým složený z hráčské dvojice Totík – Dalas v něm podlehl Slavii eSports 2:3.

Bylo to drama se smolným koncem pro Baník. Utkání se Slavií totiž po čtyřech partiích skončilo 2:2 a musel se hrát rozhodující zápas. „Totík měl v sezoně přece jen trochu lepší výsledky než Dalas, proto jsme do rozhodujícího utkání nominovali právě jeho,“ uvedl Richard Foltinek, manažer eSportového týmu Baníku. Soupeř však překvapil. Nasadil totiž hráče, který obě své úvodní partie duelu prohrál. Taktický záměr Pražanům vyšel a utkání Totík – CPTKubajz skončilo 1:5 a celé čtvrtfinále tím pádem 2:3.

Není to úspěch, jako loňský mistr jsme pomýšleli minimálně na semifinále, nicméně výsledek akceptujeme a blahopřejeme jak Slavii k vítězství nad naším týmem, tak Zlínu, který nakonec vyřazovací část soutěže vyhrál a stal se mistrem,“ řekl Richard Foltinek.

Pro oba baníkovce sezona nekončí, nyní se budou věnovat svým osobním turnajům, čeká je například kvalifikace na turnaj Playzone, Dalas už si připsal vítězství na Poháru děkana FEI VŠB Ostrava. „My nyní budeme chtít připravit podobný eSportový turnaj, jaký jsme zorganizovali v rámci loňského Baník100festu, tentokrát jej ale chceme otevřít i veřejnosti. A do příští sezony půjdeme s cílem poprat se minimálně o semifinále. Jsme rádi, že eSport je stále populárnější záležitostí pro diváky i sponzory, a to i díky O2TV, které přenosy z e:LIGY vysílá,“ dodal Richard Foltinek. 

15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta