st 6.3.2024
Aktuální zprávy

eSportový tým Baníku je v elitní čtyřce!

Úspěšně vstoupil do ligového play-off eSportový tým Baníku Ostrava. Ve čtvrtfinále dokázali Slezané porazit nepříjemné Bohemians Praha 3:1 a nyní se mohou těšit na semifinále. To se bude hrát v pátek 8. března v 19 hodin a soupeřem Baníku bude buď Slavia, nebo Dukla.

Baník nastoupil do čtvrtfinále E:LIGY ze třetí pozice po základní části. "To byl výsledek, se kterým jsme byli v každém případě spokojeni, dalším dílčím cílem byl postup do semifinále," uvedl Richard Foltinek, manažer eSportového týmu Baníku. 

Souboj o semifinále proti Bohemians (6. tým po základní části) zahájili Ostravané porážkou, Totík podlehl Saintovi těsně 2:3, nicméně v dalších třech zápasech (Dalas -  Matejs 6:5, Totík - Matejs 5:4, Dalas Saint 10:5) už byli baníkovci úspěšní, získali potřebné tři body za tři výhry a postoupili mezi nejlepší čtyři tuzemské týmy. "Splněním semifinálového cíle pro nás nic nekončí, o finále se v pátek v každém případě popereme," ujistil Richard Foltinek.

O tom, kdo bude semifinálovým soupeřem Baníku, se rozhodne ve středu večer. Ostravané se utkání s týmem, který vzejde ze souboje Slavie s Duklou.

29
Ladislav
Takács
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar