čt 14.3.2024
Aktuální zprávy

eSport Baníku vybojoval ligové stříbro!

Titul republikového vicemistra vybojoval v letošním ročníku e:LIGY eSportový tým Baníku Ostrava! Slezané, kteří se po základní části umístili na třetí příčce, zdolali ve čtvrtfinále Bohemians (3:1), v semifinále pražskou Slavii (3:2), aby nakonec ve finále podlehli pražské Spartě 0:3.

"Dosáhli jsme výborného výsledku, eSportový tým Baníku Ostrava má za sebou další skvělou sezonu. Nejen že jsme splnili cíl, kterým byl postup do semifinále, dokázali jsme udělat ještě o krok víc," pravil spokojený manažer eSportového týmu Baníku Richard Foltinek. "Hořkost z finálové porážky tu samozřejmě je a ještě nějaký čas bude, ale druhé místo je velký úspěch," přidal své mínění Martin Vujtík, v eSportovém světě známý jako hráč Dalas.

Co chybělo Baníku, aby ve finále dokázal zdolat pražskou Spartu, které po základní části patřila "až" pátá příčka? "Možná se trochu lépe vyspat," podotkl Jan Florčík (Florish). "Všechny tři zápasy se Spartou jsme prohráli o gól. Možná nám chybělo i trochu štěstí, protože jsme neproměnili šance, které soupeř proměnit dokázal," doplnil Dalas.

Sezona skončila v každém případě úspěchem, Florish zmínil ještě jeden zajímavý bonus. "Dalo nám to šanci podívat se i do zákulisí Baníku, což pro mě jako rodilého Ostraváka bylo super."

Sezona 2023/24 je minulostí, ať žije sezona 2024/25! "V ní budeme chtít letošní úspěch zopakovat a celé to vyhrát," prohlásil s předstihem třetí z baníkovské hráčské party, Miroslav Toth, známý pod svou hráčskou přezdívkou Totik.

29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič