čt 16.5.2024
Aktuální zprávy

Ženy čeká klíčový duel sezony!

Klíčový zápas sezony, který může rozhodnout o záchraně, ale také aktuální situaci zcela obrátit, čeká v sobotu ženy Baníku Ostrava. V pátém a tedy předposledním kole nadstavbové části přivítají Baňky FK Pardubice. Utkání má v Radvanicích výkop ve 14 hodin. Vítězství Baníku znamená jistou záchranu, případná remíza nepříjemnou komplikaci, eventuální porážka by naopak Baník výrazně přiblížila sestupu.

Situace ve čtyřčlenné skupině o záchranu, z níž do druhé ligy sestoupí tým- na čtvrté pozici, je dramatická. Baník je třetí, má dvoubodový náskok na Pardubice, s nimiž se v sobotu střetne. Pardubice však v nadstavbě sbírají body a šestibodové manko, které na startu nadstavby na Baník měly, dokázaly během čtyř nadstavbových kol snížit na rozdíl dvou bodů. A to i přesto, že Baník ve druhém kole finálové části ligy dokázal v Pardubicích vyhrát 5:0.

Co to před sobotním zápasem znamená? Pokud Baník zvítězí i tentokrát, bude slavit záchranu, náskok na Pardubice vzroste na pět bodů. 

V případě remízy zůstane náskok Slezanek dvoubodový, ale v posledním kole čeká svěřenkyně trenéra Witolda Zajace těžký zápas v Plzni, zatímco Pardubice doma přivítají Brno, na jehož půdě nedávno ve třetím nadstavbovém kole dokázaly vyhrát. Tříbodový zisk Pardubic v utkání s Brnem se jeví jako pravděpodobný, Baňky by tedy musely v Plzni alespoň remizovat. Při rovnosti bodů rozhodne mezi Pardubicemi a Baníkem vzájemná bilance. Tu má lepší Baník a sobotní duel už na tom nic nezmění.

Pokud by Baník sobotní utkání s Pardubicemi prohrál, klesnul by na čtvrtou, tedy sestupovou pozici a před posledním kolem by na Východočešky ztrácel jeden bod. Musel by pak tedy doufat, že rozjeté Pardubice doma Brno neporazí a zároveň by musely minimálně remizovat, v případě remízy Pardubic s Brnem dokonce vyhrát v Plzni. 

"Sobotní zápas je pro nás něco jako finále první ligy," řekl Witold Zajac, trenér žen Baníku Ostrava. "Víme, že když vyhrajeme, v první lize se zachráníme. Ano, toho jsme chtěli dosáhnout už dříve, ale ne vždy se vše podaří tak, jak člověk chce. Před dvěma týdny jsme ale odehráli v Pardubicích dobrý zápas, byli jsme efektivní, vyhráli jsme 5:0. Nezbývá nám tedy, než odehrát znovu velmi dobrý zápas, být znovu efektivní a jít do utkání s takovým mentálním nastavením, jakoby to bylo opravdu ligové finále," uzavřel Witold Zajac.

0
David
Lischka
0
Patrick
Kpozo
0
Filip
Kubala
0
Ladislav
Almási
0
Michal
Frydrych
0
Eldar
Šehić
0
Karel
Pojezný
0
Jiří
Boula
0
Jiří
Letáček
0
Samuel
Grygar
0
Martin
Hrubý
0
Daniel
Holzer
0
Tomáš
Rigo
0
David
Buchta
0
Jiří
Klíma
0
Gigli
Ndefe
0
Jakub
Markovič
0
Matěj
Šín
0
Filip
Blažek
0
Robert
Mišković
0
Abdullahi
Tanko
0
Jan
Juroška