út 12.12.2023
Aktuální zprávy

Ženy Baníku čeká příprava, pak pohár a liga

Až do 9. března příštího roku budou mít ženy Baníku Ostrava časový prostor k tomu, aby se co nejdokonaleji připravily na jarní fázi 1. ligy žen. Právě 9. března čeká "Baňky" první jarní ligový duel v Brně, do té doby sehrají ženy Baníku šest přípravných zápasů. A jeden pohárový.

Plnění individuálního plánu až do 10. ledna příštího roku, o den později start týmové zimní přípravy, 17. ledna pak první přípravný zápas doma proti polskému Slasku Wroclaw, tak zhruba vypadá v datech a bodech úvodní část plánu přípravy každé hráčky prvoligového Baníku Ostrava. Právě polské a taky slovenské týmy budou tvořit skupinu sparingpartnerů, s nimiž budou ženy Baníku měřit své síly v rámci přípravy před březnovým ligovým duelem v Brně. 27. ledna si "Baňky" zahrají doma proti Žilině, následovat budou duely s Rekordem Bielsko-Biala, Myjavou, Trnavou a Krakovem. Týden před ligovým startem čeká ještě ženy Baníku čtvrtfinále domácího poháru na půdě Liberce.

"Kromě snahy zajistit hráčkám co nejkvalitnější přípravu, do níž bude spadat také tréninkový kemp v lokalitě Busko-Zdrój, samozřejmě pracujeme také na zkvalitnění kádru tak, aby se družstvo žen Baníku na jaře co nejrychleji posunulo blíže středu ligové tabulky," uvedl Richard Urban, manažer ženského týmu Baníku Ostrava.

Ženy Baníku sice vzhledem ke čtyřbodovému náskoku na poslední Pardubice nejsou akutně ohroženy sestupem, předposlední sedmá příčka však neodpovídá představám vedení klubu, ani týmu samotného a jarním cílem bude co nejrychleji se středu tabulky přiblížit.

Tabulku 1. ligy žen si prohlédněte zde.

28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
20
Abdullahi
Tanko