út 7.11.2023
Juniorka aktuality

Zdeněk Říha: Proti Třinci skvělá práce

Pět gólů v neděli Třinci nasázela třetiligová záloha Baníku a dvě kola před koncem podzimní části trůní s dvoubodovým náskokem v čele MSFL před Karvinou B.

Baníkovci konečně protrhli střelecké trápení, které je v posledních zápasech na domácím hřišti pronásledovalo. „Zápas se nám nepovedl jenom střelecky, ale hlavně herně. Skvělá práce celého týmu,“ chválil tým kapitán Zdeněk Říha.

Svěřenci Josefa Dvorníka se dostali už v 10. minutě do vedení po krásné přímočaré akci, kterou zakončil Radim Šudák, a i když pak hosté vyrovnali, před přestávkou si Baník vzal vedení zpátky a náskok zvyšoval.

„Od začátku jsme makali a hráli tak, jak jsme si to nastavili před zápasem v šatně. Kluci jezdili od první minuty. Čekali jsme, že na nás Třinec vletí. Je to přece jen tým, který hrál druhou ligu a chce se do ní vrátit, tak jsme čekali, že nás budou chtít přejet. Ale my jsme jim to nedovolili. Byli jsme od začátku opravdu silní na míči, byli jsme u všeho dříve, měli jsme odražené balony.“

Baník dal pět minut před přestávkou důležitý gól na 2:1, když hostující bek Maksić ztečoval ránu Dominika Holaně do protipohybu vlastního brankáře. „Důležitý gól do šatny. Ve druhém poločase jsme pokračovali v našem výkonu a potvrdili jsme to dalšími třemi góly. Věřím, že na to navážeme i v posledních dvou zápasech ve Frýdlantu a proti Frýdku.“

10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
26
Filip
Blažek